Αλέκος Παπαδόπουλος: Ισοπέδωση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός υποχρέωσε να φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τους «αναλυτές» τους, να καταπιούν την επιστολή Αλέκου Παπαδόπουλου, απλώς επιβεβαιώνει με ποιο τρόπο επιχειρεί να υφαρπάξει τις εκλογές.

Συμβαίνει στα κόμικς: εκεί που ο ήρωας της ιστορίας κάθεται αραχτός και μπαλαμουτιάζει τους υπόλοιπους για τα κατορθώματά του, περνάει από πάνω του ένας οδοστρωτήρας και τον κάνει φύλλο για μπακλαβά.

Ετσι ακριβώς έκανε ο Αλέκος Παπαδόπουλος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την «ανοιχτή επιστολή του»: τον ισοπέδωσε.

Επιβεβαιώθηκε ξανά ότι στην πολιτική μαθαίνεις την αλήθεια, μόνο από όποιον δεν μετέχει.

Το έκανε και ο Σημίτης, για τις δήθεν «επενδύσεις» του Μητσοτάκη.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος κονιορτοποίησε τον Πρωθυπουργό αποκαλύπτοντας ότι απερχόμενος, δεν υπάρχει ψεύδος για την οικονομία που να μην έχει εκτοξεύσει.

Τον έστησε στα τρία μέτρα με κρυστάλλινο λόγο, αδιαμφισβήτητα στοιχεία, καθαρή ματιά στα πράγματα και κυρίως εντιμότητα για το μέλλον της χώρας.

Αλλά και οι οδοστρωτήρες κάνουν λάθη: ο πρώην υπουργός Οικονομικών κακώς απευθύνεται και σε άλλους πολιτικούς: η κατάσταση που περιγράφει, είναι αποκλειστικά έργο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν τρεις «αρχηγοί των μεγαλύτερων κομμάτων εξουσίας», αλλά δύο. Το 8% του ΠΑΣΟΚ βγάζει τον Ανδρουλάκη έξω από αυτό το κλαμπ.

Οσα αποκαλύπτει η επιστολή του, είναι κόλαφος για τον Μητσοτάκη- και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν κρύβοντας την αλήθεια.

Στον Τσίπρα θα μπορούσε να στείλει άλλη επιστολή και να ρωτήσει το προφανές:

-Οι φωστήρες που έχει στα οικονομικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήραν είδηση τι ακριβώς συμβαίνει;

Οι τομεάρχες και οι μεγαλοσχήμονες της Κουμουνδούρου με τα βαριά πτυχία, δεν τα γνωρίζουν; Και αν τα γνωρίζουν γιατί δεν τα λένε;

Εν πάση περίπτωση τώρα όλοι γνωρίζουν.

– Ούτε οι ψηφοφόροι όταν επιλέγουν κόμμα, ούτε η αντιπολίτευση όταν καταθέσει πρόγραμμα- μπορούν να επικαλούνται άγνοια της πραγματικότητας.

–Το χρέος διογκώνεται και αποκρύπτεται, τα δημοσιονομικά βαίνουν προς νέο εκτροχιασμό, τα «επιτεύγματα» είναι αέρας κοπανιστός και η επενδυτική βαθμίδα, χίμαιρα.

Ο εξωραϊσμός της οικονομίας από την κυβέρνηση είναι απάτη.

Ο Αλέκος κατέθεσε στο δημόσιο χώρο το σημαντικότερο κείμενο αυτών των εκλογών.

Από εδώ και πέρα όποιος θέλει μπορεί να πιστεύει όσα λέει ο Μητσοτάκης.

Να παραμυθιάζεται με τον «υγιή οικονομία», τις «επενδύσεις», τα «πλεονάσματα» και την «ευημερία» των Ελλήνων, που διασφαλίζει.

Βετεράνος της πολιτικής πλέον -στα 74 του- ο Αλέκος Παπαδόπουλος παρουσιάζει την πραγματικότητά με διαπεραστικό τρόπο . Ισως αυτό τον άφησε εκτός Βουλής τα τελευταία χρόνια.

Αλλά οι 1265 λέξεις της επιστολής του, αποτελούν σημαντικότερη πολιτική προσφορά στο εκλογικό σώμα, από όσα έχουν πει όλοι μαζί οι πολιτευόμενοι.

Η ισοπέδωση του κυβερνητικού αφηγήματος στην οικονομία, χωρίς να μασάει τα λόγια του, υποχρεώνουν τον Μητσοτάκη να καταπιεί τα δικά του.

Ότι υποχρέωσε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τους «αναλυτές» τους, να καταπιούν την επιστολή Παπαδόπουλου, απλώς επιβεβαιώνει με ποιο τρόπο επιχειρεί να υφαρπάξει τις εκλογές.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR