Το παραλήρημα Σαμαρά στο Ζάππειο

Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο για τους “παράνομους απ’ έξω, πολλοί των οποίων αρνούνται να ενσωματωθούν” είχε στόχο τον Μητσοτάκη.

“Όσα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας υιοθετούν τέτοια ατζέντα, κινδυνεύουν να συρρικνωθούν” είπε απευθυν΄όμενος στον σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

. “Σήμερα υπάρχει και η λεγόμενη “αποδόμηση”. Το woke culture. Κι όχι μόνο στην Ευρώπη. Στη Δύση γενικότερα. Δηλαδή το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Όπως τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: “Γονέας 1 και Γονέας 2”. Αυτά δεν είναι Ευρώπη».

«Φτάσαμε σήμερα, την ώρα που τα προβλήματα γιγαντώνονται, να πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα φύλα. Στα χρόνια του Μεσαίωνα τσακώνονταν, για το “φύλο των αγγέλων”. Σήμερα τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα “φύλα” των ανθρώπων. Είναι λάθος για τη Δύση αυτός ο καταχρηστικός δικαιωματισμός, που οδηγεί σε μια και ακατανόητη «νέα γλώσσα», πολιτικής ορθότητας. Που θυμίζει το new talk του Όργουελ. Από το έργο του «1984».

Όπως το να μας καλούν, εμάς τους Ευρωπαίους, τώρα να μη λέμε “Καλά Χριστούγεννα”, αλλά “Καλές Γιορτές”. Κι όλα αυτά επιχειρείται να επιβληθούν άνωθεν. Και κάθε αντίρρηση να στιγματίζεται, σχεδόν να απαγορεύεται».