Ανέχειας coach?

Του Ιωάννη Δαμίγου

Μετά την διαφημιστική πρόκληση της (Δ)ΕΗ για διάθεση my energy coach, που θα μας υποδείξει κατόπιν … επιστημονικής κατάρτισης, την σπατάλη ενέργειας των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών μας από χόμπι θαρρείς, θα ζητούσα κάποιον πολύ πιο χρήσιμο και ουσιαστικής βοήθειας coach.

Σίγουρα θα είναι πολύτιμη και απαραίτητη η συμβολή βοήθειας στην χειμαζόμενη κοινωνία μας, ενός επιστήμονα με διατριβή στην ανέχεια, δηλαδή του my poverty coach! Να μας εξηγεί ακριβώς τρόπους εξοικονόμησης για την έξυπνη διαχείρισή της, προς αποφυγή κατασπατάλησής της μέσω διαρροών!

Η διαρροή φτώχειας μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη.Η προσβλητική  διαφημιστική καμπάνια της (Δ)ΕΗ, εν μέσω αξεπέραστων οικονομικών δυσκολιών αντιμετώπισης των εκτοξευμένων λογαριασμών της, με γείτονες που κάνουν γιόγκα στον κήπο τους και ενοχλούν τον άλλον που κάνει barbeque στον δικό του κήπο με τους φίλους του, με τον energy coach να μην μπορεί να μεσολαβήσει, χρήζει άμεσης ψυχανάλυσης και απόσυρσης.

Καθώς εξοργίζει τον, σε άλλο πραγματικό κόσμο ευρισκόμενο πολίτη, που σε διαρκή άνισο αγώνα βιοπορισμού, δεν έχει κήπο, δεν κάνει barbeque, ψάχνει για τρίτη δουλειά και από πάνω δέχεται όλον αυτό τον αγοραία εμπαιγμό, πληρώνοντας το μερίδιο της διαφήμισης, δυσφήμισης!

Η αντικοινωνική συμπεριφορά μιας εταιρείας που παράγει το δημόσιο αγαθό ενέργειας και το πουλά πανάκριβα στους πολλούς, με ακραίο ιδιωτικό υπερκέρδος ολίγων, με υπέρμετρη κυβερνητική προστασία αποφυγής φορολόγησής του, ξεπερνά και αυτά τα όρια της αλητείας! 

Καλώς να έρθει ο my proverty coach, να μας προτείνει την επιστημονικά προβλεπόμενη αντοχή στο κρύο, παραμονή στο σκοτάδι, συνταγές για … κρύα πιάτα. Κάθε πότε θα … παίρνουμε το δροσερό μπάνιο μας, με ποιους κινδύνους λειτουργεί το μαγκάλι και με πόσα πλεκτά είναι πρέπον να κοιμόμαστε το βράδυ και άλλων «ενεργητικών» πρωτοβουλιών, απορίες.

Επίσης πόσο βοηθά η παγωνιά το μυαλό, στην παραμονή ανοησίας και ανοχής, κάτι σαν κατάψυξη διατήρησης. Άρειος Πάγος και ακροδεξιά παγάκια!