Τι λέτε για τουρισμό αθωώσεων;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Εάν υπάρξει δυνατότητα με νυχτερινό έστω νομοσχέδιο να εκμεταλλευτούμε … τουριστικά τις αθωώσεις που παραχωρεί η ελληνική δικαιοσύνη, τότε το νέο αυτό προϊόν θα αποτελέσει την πρωτότυπη βαριά βιομηχανία παγκοσμίως, που θα ξελασπώσει την χώρα και θα την κατατάξει αίφνης στις πρώτες θέσεις των πλουσιότερων  χωρών. Χωρίς απαιτούμενα υψηλά κεφάλαια και με μια απλή διαφήμιση διεθνούς εμβέλειας, για έκδοση αθωωτικών αποφάσεων με ειδικότητα στα πολιτικά σκάνδαλα, εμπλεκομένων εταιρειών και παράνομων χρηματοδοτήσεων!

Η εμπειρία Ελλήνων ανώτατων δικαστών, που αποκτήθηκε με την κοπιαστική ενασχόληση εκδίκασης έως και εικοσαετών χρονικής διάρκειας ευρωπαϊκών μεγάλων σκανδάλων (από εποχής μάρκου), απέφερε την ικανότητα και δυνατότητα άνετης έκδοσης αθωωτικής απόφασης. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει “ξεπετάξει” σκάνδαλο SIEMENS, σκάνδαλο NOVARTIS, σκάνδαλο NOOR1, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, σκάνδαλο ΝΤΥΝΑΝ, σκάνδαλα εξοπλιστικών προγραμμάτων, σκάνδαλα μίζας, σκάνδαλα εγχώριων αναθέσεων, ακόμα και πρόσφατα σκάνδαλα παρακολουθήσεων, μετατρέποντάς τα σε …  σκευωρίες!

Ποιος συκοφαντημένος δεν θα επιδιώξει να δικασθεί στην χώρα της αθώωσης; Πακτωλός χρημάτων θα εισρεύσει στα ταμεία, από την προσφορά της τουριστικής βιομηχανίας δικαιοσύνης, αρκεί να μην δημιουργηθεί … σκάνδαλο παρακράτησης από μεριάς των δικαστών! Πως οι άλλοι έχουν δημιουργήσει οικονομικούς παράκτιους παραδείσους, έτσι και εμείς να κατασκευάσουμε μεσογειακή αθωωτική παραγωγή πάσης φύσεως κατηγοριών. Εξειδικεύοντας αθωωτικά παραρτήματα, παιδεραστών, νοικοκυραίων δολοφόνων, αφιονισμένων αστυνομικών και βιαστών γενικώς. Με ανώτατο παράρτημα διαγραφών.

Θα “φάει” την σκόνη μας το Ευρωπαϊκό Ανώτατο Δικαστήριο καθώς και το Αμερικάνικο.  Για σκεφτείτε το κυβερνήτη, τουρισμός αθωώσεων, απορώ πως σας έχει διαφύγει η ιδέα αυτή των καθαρών κερδών! Υπό την εποπτεία σας ασφαλώς! Ο ξεπεσμός και η κατάντια του έργου της ελληνικής δικαιοσύνης, ξεπερνά κατά πολύ αυτή της δημοσιογραφίας και αυτή της διακυβέρνησης. Και είναι αδύνατο να συμμαζευτούν καθώς η μία εξαρτάται από την άλλη. Αποτελούν τα τρία “μαγαζιά” που επιλέγουν τον εθνικό διασυρμό, την απόλυτη εμπορευματοποίηση αξιών, σε χρηματιστήριο πλειοδοσίας ελευθέρων ηθών!

Όχι, δεν έχουμε το αναχρονιστικό απεχθές καθεστώς χούντας, απλώς ζούμε σε ένα εξευγενισμένο ευρωπαϊκό καθεστώς, με τις ίδιες άγριες διαθέσεις, με επιθέσεις σε πιο συγκεκριμένους στόχους και με επιβολή άκρατης καταστολής και τρομοκρατίας. Με θεατές στις επίσημες θέσεις του σύγχρονου Κολοσσαίου, το δίκαιο, την δημοσιογραφία και φυσικά τον κυβερνήτη.