Αντιδράσεις για την επιμονή Σκουρλέτη να ζητάει «δήλωση μετανοίας» από τον Λακόπουλο

Στην αλυσίδα αντιδράσεων του δημοσιογραφικού κόσμου αναφορικά με την αξίωση του κ. Σκουρλέτη προστίθενται μέρα με την μέρα και νέα ονόματα

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η επιμονή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, να ζητάει από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο… «δήλωση μετανοίας».

Συγκεκριμένα, με εξώδικο που απέστειλε ο γνωστός πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον συντάκτη του ιστότοπου «Ανοιχτό Παράθυρο», αξιώνει από τον κ. Λακόπουλο να ανακαλέσει πλήρως το περιεχόμενο δημοσιεύματος, το οποίο αναφέρεται στις πρόσφατες, εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ασκώντας, σε διαφορετική περίπτωση, «κάθε νόμιμο δικαίωμά» του.

Στην αλυσίδα αντιδράσεων του δημοσιογραφικού κόσμου αναφορικά με την αξίωση του κ. Σκουρλέτη προστίθενται μέρα με την μέρα και νέα ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (με τελευταίο αυτό του Γιώργου Καρελιά), καθώς εντοπίζουν -ανάμεσα στις γραμμές του εξώδικου που απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον αρθρογράφο, Γιώργο Λακόπουλο- στοιχεία που υπερβαίνουν την προσωπική τους διαμάχη, αγγίζοντας τα όρια της ελευθεροτυπίας, ως προς την άσκηση πολιτικής κριτικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στο δημοσιογράφο, Γιώργο Λακόπουλο, με αφορμή άρθρο γνώμης του τελευταίου την επομένη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στο «επίμαχο» άρθρο, ο κ. Λακόπουλος άσκησε πολιτική κριτική προς τον κ. Σκουρλέτη, αναφορικά με τα όσα διημείφθησαν στη διάρκεια του συνεδριακού τετραήμερου, καθώς ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ενεργά στις εσωκομματικές εξελίξεις. Ακολούθως, το σχετικό άρθρο προκάλεσε την απάντηση -αντίδραση του κ. Σκουρλέτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία και δημοσιεύτηκε αυτούσια στον ιστότοπο «Ανοιχτό Παράθυρο».

Στο κείμενο του εξωδίκου, ωστόσο, απαιτείται από τον κ. Λακόπουλο να αντικαταστήσει «εντός 10 ημερών» το άρθρο κριτικής του με «αποκαταστατικό δημοσίευμα», δηλαδή με νέα ανάρτηση στον ιστότοπο «Ανοιχτό Παράθυρο», οι «προδιαγραφές» της οποίας διατυπώνονται επακριβώς από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ειδικότερα, το δημοσίευμα αποκατάστασης, το οποίο θα πρέπει να μου κοινοποιηθεί, πρέπει ρητά να αναφέρει τα εξής: «Η διαδικτυακή εφημερίδα ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ και ο συντάκτης, Γ. Λακόπουλος, του δημοσιεύματος της 18ης Απριλίου 2022, με τον τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας» ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ανακαλούν το εν λόγω δημοσίευμα και επ’ ουδενί αμφισβητούν την προσωπική και ηθική συγκρότηση του Π. Σκουρλέτη, ως ατόμου και ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Επιπρόσθετα, διευκρινίζουν ότι ουδέν στοιχείο διαθέτουν και ούτε θεωρούν ότι ο κ. Σκουρλέτης υπονομεύει, λειτουργεί ως προβοκάτορας και ραδιουργεί με σκοπό την πρόκληση βλάβης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Πρόεδρό του Α. Τσίπρα. Το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ» και ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος δεσμεύονται να απόσχουν στο μέλλον από τέτοιους συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο του εξώδικου, προκαλώντας συνειρμούς και μνήμες από προγενέστερες εποχές, όταν δηλαδή ζητούνταν από μέλη και στελέχη της Αριστεράς «δηλώσεις μετανοίας» για τα πεπραγμένα και τα γραφόμενά τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ