Απεργιακός ξεσηκωμός για δικαιοσύνη: ‘Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών”

Είκοσι χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα, οι διαδηλωτές με πλακάτ στα χέρια ξεκίνησαν μεγάλη πορεία, με ένα τμήμα της να κατευθύνεται στα γραφεία της Hellenic Train επί της λεωφόρου Συγγρού. Το κέντρο της Αθήνας έκλεισε, ενώ στις γύρω οδικές αρτηρίες δημιουργήθηκε τεράστιο μποτιλιάρισμα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.