Απόλυτη κρατική αυθαιρεσία

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Mία οικογένεια, ένα νεαρό ζευγάρι με τα παιδιά τους, εγκαταλείπουν την ελληνική κοινωνία, το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία ,την ορθόδοξη εκκλησία και καταφεύγουν στα βουνά. Δεν θέλουν ούτε καν να λέγονται Έλληνες, αυτοβαφτίζονται Ρωμιοί.

Εκεί, μέσα σε καλύβες και λαγούμια, στήνουν το σπιτικό τους και βιώνουν την ευτυχία τους, όπως αυτοί την προσδιορίζουν.

Ζουν εντελώς λιτά, χωρίς πολιτισμικά ”βαρίδια”. Αρνούνται να δεχθούν να ζήσουν μία συμβατική, υποκριτική κοινωνική ζωή.

Είχαν καταλάβει ότι οι άνθρωποι, έχουν πλέον μεταλλαχθεί και κάθε συνάντηση μαζί τους, μόνο προβλήματα τους δημιουργούσαν.

Είχαν τα ζώα τους, τα κηπευτικά τους, την γαλήνη τους και την ηρεμία τους. Έφυγαν χωρίς να ζητήσουν τίποτα από κανέναν. Κατάλαβαν, πως δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα, ο σημερινός κόσμος της υποκρισίας, της απάτης και της ψευτιάς.

Είχαν φροντίσει με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν, να φτιάξουν και το μικρό τους προσευχητάριο. Οι ίδιοι δήλωναν ότι είναι Παλαιοχριστιανοί. Δεν έχουν χάσει την χριστιανική τους πίστη, απλά δεν τους εκφράζουν τα σημερινά χλιδάτα και λουσάτα ιερατεία!!

Και εκεί που ζούσαν ήρεμοι και ευτυχισμένοι, με το δικό τους τρόπο, χωρίς να τους υπαγορεύουν τρόπους και συμπεριφορές τα πανάθλια κανάλια και το σαθρό κοινωνικό σύστημα, χωρίς να έχουν ενοχλήσει ποτέ κανέναν….πλάκωσαν οι βάρβαροι!!

Πήγαν στην αυλή τους και το φτωχικό τους σπίτι, ”στρατοί” και πάνοπλες αστυνομίες, εισαγγελείς και κοινωνικοί λειτουργοί, αγροίκοι δημοσιογράφοι με πεινασμένα μάτια και δολοφονικές κάμερες, για να ταράξουν τη γαλήνη τους!!

Όλοι αυτοί ,με την προκρούστεια αντίληψη και λογική, έβγαλαν τη μεζούρα και απεφάνθησαν ότι κινδυνεύει η ”πολιτισμένη”κοινωνία από την φτωχή αυτή οικογένεια και για το καλό της ,οφείλουν να την… διαλύσουν!!

Τα σαπιοκάναλα έπιασαν δουλειά, απορούν και εξίστανται, πως αυτοί οι άνθρωποι ξέφυγαν από τη σύγχρονη άθλια κοινωνική φυλακή!!

Απορούν πως τους φτύνουν με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, πως περιφρονούν τους άθλιους θεσμούς, τις αρχές, τις εξουσίες κοσμικές και εκκλησιαστικές!!

Ακαλλιέργητοι δημοσιογράφοι ,ξέσπασαν με φθόνο, με μίσος, με κακεντρέχεια , εναντίον αυτών των αγνών και ανυπεράσπιστων πλην ελεύθερων ανθρώπων!!

Έχωσαν τις κάμερές τους, διαστροφικά και απάνθρωπα μέσα στα φτωχικά καταλύματα των απλών και αυθεντικών αυτών ανθρώπων!! ”Παγίδεψαν” τα πρόσωπά τους με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τους, κατέγραψαν με τις βρωμοκάμερές τους τις φτωχικές υποδομές που διέθεταν.. Με ποιο δικαίωμα προσβάλλατε την αυθεντική προσωπικότητα αυτών των ανθρώπων; Με ποιο δικαίωμα διαπράξατε το αδίκημα της παράβασης οικιακού ασύλου; Πέσατε επάνω τους σαν τα κοράκια και κατασπαράξατε την αμόλυντη ψυχή τους…Γιατί δεν σας συνέβαλαν οι ένστολοι που ήταν παρόντες; Αν μπουκάρατε με αυτό τον τρόπο, στις επαύλεις των αφεντικών σας ,που θα βρισκόσαστε σήμερα; Αλλά εκεί ,δεν τολμάτε να τραβήξετε ούτε απέξω, κάποιο πλάνο…

Προκύπτει ότι είναι ψεύτικο και υποκριτικό το ενδιαφέρον διαφόρων φορέων για τα παιδιά της οικογένειας.

Που ήταν τόσο καιρό οι κοινωνικοί λειτουργεί; Που ήταν οι ”άρχοντες”της τοπικής αυτοδιοίκησης; Που ήταν η ”φιλόστοργος” εκκλησία; Που ήταν οι μεγαλομπακάληδες της περιοχής να βοηθήσουν τη φτωχή αυτή οικογένεια; Φυσικά τότε δεν υπήρχαν οι κάμερες για να εκφράσουν το υποκριτικό τους ενδιαφέρον..

Αφήστε ήσυχους τους ανθρώπους κοράκια της ”κρατικής μηχανής”. Πηγαίνετε στα σπίτια των ανθρώπων, μόνο για να τους προσβάλλετε, μόνο για να τους ζητήσετε χρήματα, μόνο για να τους προκαλέσετε ζημιά.

Να ξέρετε, δεν είναι οι μόνοι που έχουν πάρει τα βουνά, εκφράζοντας την αηδία τους ,για την κοινωνία όπως κατάντησε και όπως την καταντήσατε εξουσιαστές!!

Είναι χιλιάδες και διαρκώς αυξάνουν!! Είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί που φτύνουν το σύστημά σας καθημερινά!!

Δεν σας αντέχουν οι υγιείς άνθρωποι πλέον!! Κάνατε τη ζωή ανυπόφορη, όλοι σας οι θεσμοί είναι σάπιοι!!

Είσαστε κατακτητές και προαγωγοί της ζωής των ανθρώπων!!

Όλες σας οι εξουσίες έχουν περιέλθει σε χέρια βρώμικων εκμεταλλευτών, αγυρτών και διεφθαρμένων ανθρώπων!!

Έχουν δικαίωμα κάποιοι να σας σιχαίνονται!!

Κάποιοι δεν αντέχουν να σας βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς!!

Κάποιοι εξαιτίας σας παίρνουν τα βουνά!!

Την απόλυτη περιφρόνησή τους την εκφράζουν, με το να μη ζητάνε τίποτα από εσάς!!

Θέλουν απλά να μη σας συναντούν ,γιατί και μόνο η παρουσία σας τους αρρωσταίνει!!

Δεν σας έχουν ανάγκη, μη προσποιείστε ότι ενδιαφέρεστε για αυτούς!!

Αφήστε και κάποιους να ζουν ευτυχισμένοι μακριά από την ”μπόχα” σας!!

Κατανοείστε και αντιληφθείτε επιτέλους, ότι αυτό το πανάθλιο σύστημα θεσμών και εξουσιών που φτιάξατε, καταδυναστεύει και αφανίζει τις ζωές των ανθρώπων!!