Βαρουφάκης: Rider on the storm

Γράφει ο Σχολαστικός.

“Βατερλώ δεν πρόκειται να υπάρξει. Μέγας Ναπολέων δεν είμαι ούτε εγώ ούτε ο Αλέξης Τσίπρας» είπε ο υπουργός Οικονομικών  Γιάνης Βαρουφάκης. Ήταν ομιλητής σε  δείπνο που οργάνωσε η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Λίγα χιλιόμετρα από εκεί, στο πραγματικό  Βατερλώ, οργανώνονται αυτές ημέρες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τη μάχη του Βατερλώ.

Ο συμβολισμός προσφέρεται για πολλές ερμηνείες.

Όπως προσφέρεται και η εξής δήλωση Βαρουφάκη: “η ελληνική κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό για συμφωνία εντός του ευρώ. Η ρήξη για εμάς δεν υπάρχει”.

Τα λέει ο άνθρωπος  στον οποίο αποδίδεται ότι σχεδιάζει τη … δραχμή. Και πάντως είναι το θέμα που συζητάει από την εποχή που συμβούλευε τον Γ. Παπανδρέου.

Τι  άλλο είπε;  «Κακά τα ψέματα. Εμείς πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν έχουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας. Οι δε εταίροι πρέπει να παραδεχθούν ότι δεν έχουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού”.

Και ακόμη: “Ήρθε η στιγμή το Eurogroup, η Ε.Ε., να κάνει αυτό που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό τον Νοέμβριο 2012. Δηλαδή όταν η Ελλάδα θα φτάσει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, θα αναδιαρθρωθεί το χρέος. Ε, λοιπόν, έφτασε αυτή η ώρα!”

Τώρα έφτασε;  Κι ο Σαμαράς  τα ίδια δεν έλεγε;

 

Ο Σχολαστικός