Βατραχομυομαχία

Του Σωκράτη Αργύρη

Ὣς εἰπὼν ἀπέπνευσεν ἐν ὕδασι· τὸν δὲ κατεῖδεν
Λειχοπίναξ ὄχδῃσιν ἐφεζόμενος μαλακῇσιν·100
– Ψευδο – ΌμηροςΒατραχομυομαχία

Στη Βατραχομυομαχία του ψευδο-Ομήρου κάποιος ποντικός, που τον είχε καλέσει ένας βάτραχος να παίξουν στη λίμνη, πνίγηκε. Αυτό αποτελεί την αφορμή για να κηρύξουν οι ποντικοί τον πόλεμο στους βατράχους.

Οι θεοί στην αρχή είναι ουδέτεροι, ύστερα όμως επεμβαίνουν για να σώσουν τους βατράχους. Οι νικητές ποντικοί όμως δεν υποχωρούν, μπροστά στον κίνδυνο ν’ αφανιστούν ολωσδιόλου οι Βάτραχοι, αναγκάζεται ο Δίας να παρέμβει και στέλνει τον κεραυνό αλλά και τα καβούρια ως τανκς. Τίποτα δεν πρέπει ν’ αφανιστεί, η ζωή χρειάζεται όλα τα στοιχεία, γι’ αυτό προχωράει με αντιφάσεις. Αυτά, λοιπόν, τα καβούρια «τα καταφοβήθηκαν οι Ποντικοί οι δειλοί».

Αυτή την ιστορία θυμηθήκαμε μετά την απόφαση κάποιας επιτροπής για τον υποβιβασμό  ποδοσφαιρικών ομάδων και ενός πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ 2 δημοφιλών ομάδων της Super League. Γιατί στην χώρα που ζούμε όλα είναι αόριστα και τίποτα δεν υπάρχει που να ισχύει για όλους. Ακόμα και οι συγκρούσεις γίνονται όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο αλλά εξ αιτίας άλλου λόγου γίνεται η σύγκρουση. Αυτά βέβαια δεν είναι θέματα προς εξέταση γιατί συνήθως δεν υπάρχει την μια φορά μαχαίρι ή την άλλη φορά δεν υπάρχει κόκκαλο.

Παλιότερα στις 10/10/2016 ο νυν πρωθυπουργός έλεγε στη Βουλή προφητικά:

«…Η κυβέρνηση που γεννήθηκε στο ψέμα και στο λαϊκισμό σβήνει. Έχετε αποτύχει παντού είστε μία υπό κατάρρευση κυβέρνηση…

…Το πρόβλημα της διαφθοράς και διαπλοκής είναι πιο σύνθετο. Η χώρα χρειάζεται μία συνολική στρατηγική για τη αντιμετώπιση συνολικά των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς.»

Καμιά Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων θα πάρει θέση για αυτό που λέγεται ότι θα αλλάξει ο νόμος για να αποφύγουν οι ομάδες τον υποβιβασμό;

Γιατί μόνο για τα μνημόνια κανείς δεν μπόρεσε να αλλάξει τον νόμο.