«Βιβλιοθήκη, αγάπη μου!»: Δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Από τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ  

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, διοργανώνει την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα:

  • Παρασκευή 19 Οκτωβρίου (ώρα 18:00)

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!», πραγματοποιείται το όγδοο εργαστήρι, με τίτλο «Βιβλιοθήκη, αγάπη μου!», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Σαλαμίνος 72-74).

Το εργαστήρι, που υλοποιείται από την Ομάδα Άνασσα, απευθύνεται παιδιά, ηλικίας έξι ετών και άνω, και τους γονείς τους. Πρόκειται για βιωματικό εργαστήριο όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο τι είναι πραγματικά μια βιβλιοθήκη, θα γνωρίσουν το σύστημα ταξινόμησης των βιβλίων, θα μάθουν πως μπορούν να προφυλάξουν τα βιβλία και θα συμμετέχουν σε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τη φαντασία, τα συναισθήματα και τη χρήση της τεχνολογίας, τα παιδιά θα κατανοήσουν και θα εμβαθύνουν στην έννοια του βιβλίου και του θεσμού των βιβλιοθηκών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

  • Σάββατο 20 Οκτωβρίου (ώρα 12:00)

Διοργανώνεται δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών για παιδιά, ηλικίας 4 ετών και άνω, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης).

Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα παραμύθια της αγαπημένης συγγραφέως Τζούλια Ντόναλντσον «Τι άκουσε η πασχαλίτσα» και «Ο Ζαχαρής και ο Μονόκερος» (εκδόσεις Μεταίχμιο) και προσκαλεί τα παιδιά να πάρουν μέρος στις περιπέτειες των ηρώων, να διασκεδάσουν και να σώσουν την κατάσταση!

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).

 Η συμμετοχή  στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα -Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr

piopnews