Βορίδης, Χρυσοχοΐδης, Κικίλιας…

Γράφει ο Συγγενής Μιας Ηλικίας

Η εξυπηρέτηση των αναγκών της παράστασης ‘law & order” έχει εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως σε αυτές τις 130 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης. Ενώ ο εθνικόφρων λαός περίμενε θριάμβους στα βόρεια σύνορα, βρέθηκε αντιθέτως να του παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο ακόμη και πολεμικά αεροσκάφη του …. Πακιστάν!

Επίσης διατρανώθηκε ήδη επισήμως το «μη διαχειρίσιμο του προσφυγικού» σε σκηνικό μάλιστα Τσικνοπέμπτης. Σε επίπεδο δε εγκληματικότητας συμμορίες με καλάσνικοφ ρίχνουν 40 σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή μέρα-μεσημέρι με την Αστυνομία να συμπαρίσταται στο πρόσωπο δύο «περαστικών» υπαλλήλων της. Στη περιοχή αυτή λένε ότι τα σαντουιτσάδικα, τα βενζινάδικα και τα περίπτερα αποτελούν πλέον υποτελείς της Μαφίας όπως συνέβαινε άλλοτε με λέσχες, μπουζουκτζίδικα και στριπτιζάδικα.

 Απέναντι σε όλα αυτά τα δυσεπίλυτα, τα δοξολογούντα ΜΜΕ φιλοτίμως κοπιάζουν να παρηγορήσουν το φοβισμένο κοινό τους προβάλλοντας κάτι εφόδους, αλά Μπατακλάν σε χώρους μαζικής διασκέδασης, διηγούμενα ηρωικές περιπέτειες με μπαχαλάκηδες, βαπτίζοντας ως νέα 17Ν την σύλληψη αυτοπυροβοληθέντων τρομοκρατών κ.λ.π.. Λένε όμως πως μπορείς να δουλέψεις πολλούς για λίγο ή λίγους επί  πολύ αλλά όχι πολλούς επί μακρόν

Πέραν όμως των παραπάνω παρηγορητικών προσπαθειών υπάρχουν και κάποιες κινήσεις υψηλού συμβολισμού, τόσο επιδεικτικές  που αρχικά πιστεύει κανείς ότι έγιναν κατά λάθος ή από υπερβάλλοντα ζήλο κάποιου χαμηλόβαθμου.

Τι εξυπηρετεί άραγε η ιστορία του JOKER, του ΚΕΘΕΑ, των δημόσιων ξεβρακωμάτων, της δολοφονικής βίας προς νεαρές  φοιτήτριες από τα ΜΑΤ παρουσία δεκάδων φακών κ.ά.; Μήπως στοχεύουν ακριβώς στο μικροαστικό ακροατήριο των οικογενειών; Όσους δηλ. δεν τους πολυνοιάζει η μεταχείριση των «περιθωριακών» αλλά θα τους αγγίξει σίγουρα το ύπουλο μήνυμα πως ο γιόκας τους ή η κόρη τους μπορεί να μπλέξουν άσχημα αν τυχόν βρεθούν την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Εν ολίγοις: ανθρωπάκο ή με εμάς ή με τους άλλους!

Μια ειδικού ενδιαφέροντος περιοχή των σχετικών επιδείξεων αποτελεί πλέον το ΕΣΥ. Υπάρχουν άραγε αυξημένες ανάγκες πειθάρχησης λόγω κυοφορούμενων πολιτικών παρεμβάσεων; Θεωρείται μήπως πως ο χώρος αποτελεί μια ακόμη φωλεά αριστερών αντιλήψεων, όπως το ΚΕΘΕΑ, το πανεπιστημιακό άσυλο κ.ο.κ.;

Στην αρχή ήταν η αστυνομική εντολή να μπουν χειροπέδες στην εφημερεύουσα ψυχίατρο του Θριασείου Νοσοκομείου όταν αυτή ζήτησε να μην κυκλοφορούν κουμπουροφόροι αστυνομικοί ανάμεσα στους ασθενείς Κι επειδή δεν είναι μόνο δεξιοί αλλά είναι και αδέξιοι έπεσαν πάνω στην Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ.

Λίγο αργότερα μια συγγενής ασθενούς του Ευαγγελισμού που τύγχανε δικαστικός και δυσκολευότανε να βρει τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο, κάλεσε να έρθει η Άμεση Δράση (100) για να της τον βρει. Ακολούθησε ο διορισμός διοικητή στην μεγαλύτερη υγειονομική περιφέρεια της χώρας ενός αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛΑΣ χωρίς φυσικά καμία προηγούμενη σχέση με τα θέματα υγείας

Αν μέχρι εδώ τα πράγματα σας φαίνονται πως είναι μάλλον σκόπιμα και πάντως ελεγχόμενα προς παραγωγή εντυπώσεων είτε παρηγορίας είτε τρόμου, πρόσφατα μάλλον ξέφυγαν κατά πολύ από το συνηθισμένο.

Πέρασε μέχρι τώρα στα ψιλά η νεοπαγής πρακτική, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, να σταματά η Αστυνομία ασθενοφόρα με τραυματίες. Ακολουθούσε ενδελεχής έλεγχος (με καθυστέρηση άγνωστων συνεπειών για τον τραυματία), ταυτοποίηση του τραυματία (και πλήρης παραβίαση του ιατρικού του απορρήτου), τρομοκρατικός σχολιασμός (με απειλή σύλληψης).

Ευλόγως οι υπόλοιποι φοιτητές που αντελήφθησαν αυτή την επάνοδο στα χρόνια του Μπουκλάκου & του Ρυθμιστικού, αρνήθηκαν να επιβιβασθούν στα ασθενοφόρα που οι ίδιοι είχαν καλέσει. Το μεν ΕΚΑΒ έφευγε άπρακτο με «άρνηση μεταφοράς», οι δε τραυματίες πήγαιναν στον Ευαγγελισμό με δικά τους μέσα. Αυτή η  αποτροπή χρήσης του ασθενοφόρου επίσης προκαλούσε κινδύνους άγνωστης βαρύτητας αφού οι Κλουζώ δεν ήξεραν αν κάποιος από αυτούς εκείνη την στιγμή είχε ένα αιμάτωμα στο κεφάλι (ούτε και ρώταγαν).

Φιλελεύθεροι διανοητές άραγε δεν υπάρχουν πια σε αυτή την χώρα, πέραν του Αδώνιδος; Νομικός πολιτισμός και διακηρύξεις δικαιωμάτων δεν αποτελούν τάχα στοιχείο ταυτοτικό μας; Μόνο το χοιρινό μας δεσμεύει στο να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τον τρόπο ζωής μας; Και άντε η εκτελεστική εξουσία έχει μεθύσει με ποτό 40% και καλά τα ΜΜΕ εξετάζουν μέρες τώρα τα συνταγματικά δικαιώματα του λουκέτου και δεν ευκαιρούν. Εκείνες οι ανεξάρτητες αρχές με τα βαρύγδουπα ονόματα, τα σωματεία, οι επιστημονικές ενώσεις, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η αξιοθρήνητη Σύγκλητος δεν αισθάνονται καμία υποχρέωση μπροστά στην προφανή εκτροπή;

Το ΕΚΑΒ λοιπόν υπάκουσε στην αιφνίδια αστυνομική βία που ασκήθηκε έναντι μιας άλλης κρατικής υπηρεσίας αλλά τουλάχιστον διαμαρτυρήθηκε; Ενημέρωσε το οικείο υπουργείο και αν ναι τι ακριβώς έπραξε ο δυναμικός κ. Κικίλιας έναντι του κ. συναδέλφου που τού έφαγε και την θέση στην Κατεχάκη;

Ο κ. Χρυσοχοίδης πρόλαβε τόσο γρήγορα να εξελιχθεί σε μαθητευόμενο βοηθό του κ Βορίδη, που τον βαθμολόγησε πράγματι ευμενώς. Κι ο μεν κ. Βορίδης κατανοητό μιας και προσδοκά να διαδεχθεί τον Μιχαλολιάκο για δεύτερη φορά αλλά αυτός ο τόσο ένδοξος που παραλίγο θα γινόταν και ταινία θρίλερ με τον Κλούνεϊ μάλλον οδεύει δρομαίως προς την Όπερα μπούφα. Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά που η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.