Δίκη Βαξεβάνη: Δηλαδή τώρα καθάρισε το Στουρναρέικο;

Γράφει ο Συγκλητικός

Ένας δημοσιογράφος προέβη σε μια αποκάλυψη για μια επιχειρηματία που συμβαίνει να είναι σύζυγος δημοσίου προσώπου και  αυτή τον μηνύει για  συκοφαντική δυσφήμιση. Το δικαστήριο αποφαίνεται ότι τα περιστατικά που ανέφερε ο δημοσιογράφος  είναι πραγματικά, άρα δεν υπάρχει συκοφάντηση  και του κοπανάει μια ηπία και εφέσιμη ποινή οκτώ μηνών για  απλή δυσφήμιση.

Παλιά η πατέντα. Όταν το πρώτο δικαστήριο έχει να δικάσει περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται ισχυροί, αλλά βλέπει και το προφανές, πέταγε τη μπαλιά στο  δεύτερο βαθμό εκδίκασης. Ο μηνυθείς  θα αθωωθεί στο  Εφετείο, αλλά ο υμνητής έχει την ευκαιρία να κάνει ότι καθάρισε.

Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο: Καθάρισε η οικογένεια Στουρνάρα με τη ποινή που επιβλήθηκε πρωτοδίκως στον Κώστα Βαξεβάνη  μετά τη μήνυση της κυρίας Νικολοπούλου, συζύγου του σημερινού κεντρικού τραπεζίτη;

Η υπόθεση θυμίζει περισσότερο το ανέκδοτο με την εφημερίδα που έγραψε ότι ο Πάππας είναι ομοφυλόφιλος  και το έμαθαν οι αναγνώστες της, αλλά έβγαλε διάψευση το Βατικανό και το έμαθε όλος ο πλανήτης.

Αυτό που έμαθαν όλοι στον πλανήτη Ελλάς αυτές τις ημέρες είναι ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματίας έκανε και κάνει δουλειές με το κράτος, ενώ ο σύζυγος της έχει υψηλά αξιώματα -όπως υπουργός Οικονομικών και  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Βαξεβάνης, -από τους λίγους πια που απέμειναν στην αποκαλυπτική δημοσιογραφία-, απλώς έφερε στο φως αυτή την περίπτωση. Αλλά δεν είναι η μόνη.

Όταν σύζυγοι και τέκνα νυν ή πρώην υπουργών κάνουν δουλειές με το δημόσιο, ή όταν μητέρες και αδέλφια πρωθυπουργών επιδοτούνται από υπουργεία κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη δίκη Βαξεβάνη. Αυτό ακριβώς θέλουμε από τη δημοσιογραφία…