Δεκάδες κρούσματα κορoνoϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές

Δεκάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν τεθεί σε καραντίνα και 16 νοσούν από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε σήμερα ότι συνολικά 200 γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται αυτή την ώρα σε καραντίνα με 16 να νοσούν.

Έκρουσε, ταυτόχρονα, τον κώδωνα του κινδύνου για τα περιστατικά με συναδέλφους του λέγοντας πως «Αποδεκατιζόμαστε» και επισήμανε πως «εάν δεν έρθουν μάσκες, οι απώλειες θα είναι πολλές».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος ενημέρωσε παράλληλα ότι γιατρός ακτινολόγος του Ερυθρού Σταυρού διεγνώσθη θετικός στον κοροναϊό, ακόμη μια νοσοκόμα ελέγχεται και 20 εργαζόμενοι του νοσοκομείου μπήκαν σε καραντίνα ενώ ταυτόχρονα στον χώρο του μαγνητικού τομογράφου μπήκε «λουκέτο», προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί του Ιπποκρατείου

Σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν, στο μεταξύ, 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ιπποκρατείου καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χωρίς να έχει ιστορικό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς, ενώ στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση.

Θετικός στον ιό και γιατρός στην Καλαμάτα

Φορέας είναι και γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας. 

Θετικοί τέσσερις υγειονομικοί στον Άγιο Σάββα

Τέλος τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

ΑΠΟ ΤΟ TVXS