Δημοσκόπηση – ανατροπή για την Αθήνα: O Χάρης Δούκας διεκδικεί τον Δήμο Αθήνας

Ανατροπή στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 στην Αθήνα «βλέπει» η δημοσκόπηση της εταιρείας Real Polls για λογαριασμό του καναλιού Kontra, σύμφωνα με την οποία ο Χάρης Δούκας «προσπέρασε» τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχο την Κυριακή», το 52,8% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι» τον Χάρη Δούκα, ενώ το τον Κώστα Μπακογιάννη απάντησε το 37,9%. «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ», απάντησε το 9,3%.

dimoskopisi_athina_945f7.jpg

Όσον αφορά στο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο «μονομάχων» για τον δήμο Αθηναίων, το 40,1% απάντησε ότι δεν το παρακολούθησε, το 28,2% θεωρεί ότι «νίκησε» ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ το 26,8% είπε ότι «νίκησε» ο Χάρης Δούκας.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το αν θα συμμετάσχουν οι ερωτηθέντες στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Αθήνας, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

  • Από αυτούς που είπαν «σίγουρα ναι», το 50,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Χάρη Δούκα, το 42,6% τον Κώστα Μπακογιάννη και το 7,3% δεν έδωσε απάντηση.
  • Από εκείνους που είπαν «μάλλον ναι», το 59,3% ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα, το 26% τον Κώστα Μπακογιάννη και το 14,2% δεν απάντησε.

Το 84,4% όσων ψήφισαν Χάρη Δούκα στον πρώτο γύρο, θα πράξουν το ίδιο και στον δεύτερο, ενώ το 9,1% θα στηρίξει Κώστα Μπακογιάννη.

Το 86% όσων ψήφισαν Κώστα Ζαχαριάδη στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο θα στηρίξουν Χάρη Δούκα, ενώ μόλις ένα 4,7% είπε Κώστα Μπακογιάννη.

Το 45,2% όσων ψήφισαν Ηλία Κασιδιάρη στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο θα ψηφίσουν Χάρη Δούκα, ενώ ένα 12,4% Κώστα Μπακογιάννη.

Το 86% όσων ψήφισαν Κώστα Μπακογιάννη στον πρώτο γύρο, θα πράξουν το ίδιο και στον δεύτερο, με ένα 10,5% όμως να αλλάζει γνώμη υπέρ του Χάρη Δούκα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων που στον πρώτο γύρο ψήφισαν μία από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες (Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Ελένη Παπαδοπούλου, Νίκος Σοφιανός) καθώς και όσοι δεν ψήφισαν, τώρα στον δεύτερο γύρο λένε ότι θα ψηφίσουν τον Χάρη Δούκα.