Δημοσκόπηση Interview: 28,3% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 14,2%, τέταρτη η Πλεύση Ελευθερίας με 9,6%

Ποσοστό 28,3% δίνει στη Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της εφημερίδας Political. Τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ με 14,2%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας πέφτει στην τέταρτη θέση (9,6%), έχοντας μπροστά της την Ελληνική Λύση (10,5%).

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,2%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Νίκη με 3%, η Φωνή Λογικής με 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,2% και οι Σπαρτιάτες με 1,8%.

Δημοσκόπηση

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, αν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, η κατάταξη των κομμάτων θα είχε ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 24,1%
  • ΠΑΣΟΚ: 12%
  • Ελληνική Λύση: 8,9%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 8,2%
  • ΚΚΕ: 7,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 3,6%
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 3,2%
  • ΜέΡΑ25: 3,0%
  • Φωνή Λογικής: 2,7%
  • Νίκη: 2,6%
  • Νέα Αριστερά: 2,1%
  • Σπαρτιάτες: 1,5%

Όχι σε νέο κόμμα από Σαμαρά και Τσίπρα

Στην έρευνα τέθηκε το ερώτημα για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κομμάτων από τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.  Ωστόσο, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Το 85% και το 80%, αντίστοιχα, δήλωσα ότι σίγουρα / μάλλον δεν θα το ψήφιζαν.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού, διατηρώντας σαφές προβάδισμα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Στην ερώτηση «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας;», το 28% των συμμετεχόντων απάντησε υπέρ του νυν πρωθυπουργού, ενώ το 26% δήλωσε πως δεν εμπιστεύεται κανέναν, στοιχείο που αναδεικνύει το κενό αξιοπιστίας στην αντιπολίτευση.

Πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,2% κι ακολουθούν Κυριάκος Βελόπουλος (9%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (8,3%), Δημήτρης Κουτσούμπας (4,8%), Σωκράτης Φάμελλος (3,5%), Στέφανος Κασσελάκης (3,1%), Αφροδίτη Λατινοπούλου (2,6%), Δημήτρης Νατσιός (1,7%), Βασίλης Στίγκας (1,5%) και Αλέξης Χαρίτσης (1,3%).