Επίτηδες!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Συνεχής και προκλητική επίδειξη δύναμης της δικαιοσύνης. Ετσιθελική επιβολή αποφάσεων, κόντρα στην αυταπόδεικτη λογική, την καταγεγραμμένη σε κάμερες και κινητά πολιτών. Εις μάτην. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου ο μεσίτης που κλώτσαγε μέχρι θανάτου τον Κωστόπουλο μαζί με τον συνεργό του, είναι οριστικά ελεύθερος. Έχουμε ευθέως, εσκεμμένως και υπερηφάνως κατάλυση της δικαιοσύνης για πολλοστή φορά.

Δεν ορρωδούν προ ουδενός! Για ποια Ευρώπη να μιλήσουμε, ποια δημοκρατία να υπερασπιστούμε, κλείνοντας τα μάτια και αποδίδοντας ελευθερία σκοπιμότητας, σε ακραίους με ακραία δολοφονική διάθεση και πρόθεση, σε δημόσια θέα; Είμαστε μάρτυρες όχι σκοτεινών μα μαύρων εποχών, που οι «υπηρέτες» της Θέμιδος επιδιώκουν ευθαρσώς και αντιδημοκρατικά, να επαναφέρουν παντοιοτρόπως.

Αποβλέποντας, οι πλέον συντηρητικοί δικαστές ποτέ, να τρομοκρατήσουν με τις αρνητικές και εξόφθαλμες κατάπτυστα αποφάσεις των, αυτούς που ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για τον αδέσμευτο θεσμό, ως τελευταίο αποκούμπι των αδύναμων. Προσφερόμενο δεκανίκι σε καθεστώς η δικαιοσύνη, αυτού του είδους η υποταγμένη δικαιοσύνη.

Μια ακόμα χαίνουσα πληγή στις τόσες άλλες, που μαστίζουν σαν κατάρα αυτόν τον τόπο από ιδρύσεώς του. Ίσως η μεγαλύτερη και η υπεύθυνη για τα δεινά που επιφέρει, σε έναν επιτήδεια άμαθο λαό, που τον τρέφουν με μίσος, τρόμο, φόβο και φτώχεια. Επιβραβεύοντας τους ακροδεξιούς και τους «νοικοκυραίους», σε βάρος του απλού πολίτη επιδειχτικά κι από πάνω. Με διάφορες και αστείες παροχές, διαγραφών, αδιευκρίνιστων, ακαταδίωκτου, παρακολουθήσεων, παραγραφών, προκλητικών «ρυθμίσεων» και άλλων ρυπαρών προσφορών εξυπηρέτησης μπαταχτσήδων.

Σπρώχνοντας όλο πιο βίαια τον εξουθενωμένο και αντιδραστικό, ευκαιριακά εκμεταλλευόμενο λαό, σε ακραίο μονόδρομο πλάνης, όπως πάντα. Γνωρίζουν την επιβαλλόμενη πορεία του, γι αυτό και αποφασίζουν έτσι, αναγκάζοντάς τον να υπηρετήσει το συμφέρον των, εν αγνοία του.

Η σημερινή απόδοση δικαιοσύνης, εξοργίζει επίτηδες την κοινή γνώμη, σκοπούμενη στην αυριανή καθοδήγηση αντιδραστικών τάχα ψήφων στην ακροδεξιά βοήθεια της κυβέρνησης, Όταν χάνουν ψήφους, έχουν πάντα τον τρόπο να τις κερδίζουν από αλλού, με αρωγό τη ίδια την επίτηδες ξεπεσμένη δικαιοσύνη. Που προβληματίζει άκουσον άκουσον, ακόμα και την σκληρή δεξιά του Ευρωκοινοβουλίου!