Το “καλάθι” των τραπεζών στον Σπύρο

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πριν το Πάσχα των Ελλήνων, οι δύο τράπεζες έφτιαξαν το “καλάθι στον νονό”, δηλαδή στον κ. Σπύρο, με δώρα τις αποχωρίσεις από την … επένδυση στο Ελληνικό. Με πρώτη την Τράπεζα Πειραιώς, που αδυνατεί να επενδύσει στο μνημόνιο που υπέγραψε τον Ιούλιο του ’21 με την Lamda Development, καθώς η εκτίναξη του κόστους της επένδυσης λόγο του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε την καθιστούν απαγορευτική.

Σε πρώτη Πασχαλινή απογοήτευση ο κ. Σπύρος, που πανηγύριζε ουρλιάζοντας για την επιτυχία, πριν όμως το αργοπορημένο VAR δείξει καταφανέστατο offside! Και ο …  αγώνας της επένδυσης των 121 εκατ. ευρώ έλλειξε με ήττα. Κρίμα κι άδικο στην παράταση.Η δεύτερη τράπεζα που…  στενεύεται και επιζητεί επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τους ίδιους λόγους είναι η Eurobank. Η απόφαση αποχώρησης δεν έχει ληφθεί ακόμα, καθώς γίνονται προσπάθειες ανεύρεσης βιώσιμης λύσης. Με αλλαγή πλάνου, από κτήρια γραφείων σε μετατροπή εμπορικής και τουριστικής χρήσης. Και αν σε δεύτερη Πασχαλινή κρίση ο κ. Σπύρος. Χάνοντας αυγά και καλάθια.

Περιμένουμε να ρίξει τις ευθύνες σε Συριζαϊκό δάκτυλο, που έχει παρεισφρήσει στον τραπεζικό τομέα, με την τρομοκρατική τακτική των Πακιστανών τρομοκρατών και αυτό θα φανεί. Αγνοώντας ο κ. Σπύρος (ή γνωρίζοντας) πόσα ακόμα “αδιευκρίνιστα” καλάθια, σαν νονό, τον περιμένουν ακόμα για παράδοση. Αλλά “μαύρο” σκυλί δεν χάνεται, έχει προσφερόμενες θέσεις αλλού, για να βρίζει αυτούς που έγλυφε πριν λίγο. Άλλωστε το έχει ξανακάνει, βρίζοντας το ίδιο άτομο που μέχρι στιγμής γλύφει.

Η μόνη σταθερή επένδυση σε χρήσιμη γελοιότητα, χωρίς πρόβλημα. Ενοικιάζεται γελοίος γλύφτης, σε οικονομική προσφορά για ακροδεξιά ανερχόμενα κόμματα. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά αυτός ο γλοιώδης αποκρουστικός τύπος έχει βαλθεί να το ανατρέψει κι αυτό. Ίσως το πιο χρήσιμο καλάθι γι αυτόν, είναι ο κάλαθος των αχρήστων. Μα να το βρείς από τράπεζες; Ο σπιούνος ο Στουρνάρας, που τα έκανε τάτσι μίτσι κότσι με τον Τσίπρα, φταίει! 
Απάνω του!