Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για αγροτικές επιδοτήσεις και… Μητσοτάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει εάν εξετάζει την περίπτωση να αυξήσει το ύψος των επιδοτήσεων για τους αγρότες

Ερώτηση για το ύψος των αγροτικών επιδοτήσεων, που εξαιτίας των καταστροφών λόγω της κλιματικής κρίσης και των απωλειών λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών ενέργειας, δεν είναι πλέον ικανοποιητικό, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φέρνοντας ακόμη και το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έλαβε το «ευτελές ποσό» των περίπου 8.500 ευρώ ως ενίσχυση για τα έτη 2020 και 2021, ο Στ. Κούλογλου,ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει εάν εξετάζει την περίπτωση να αυξήσει το ύψος των επιδοτήσεων για τους αγρότες.
 
Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

«Αύξηση των αγροτικών επιδοτήσεων λόγω καταστροφών και ακρίβειας

Έλληνες αγρότες, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, έλαβαν τα έτη 2020 και 2021 οικονομική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Μητσοτάκης έλαβε το ευτελές ποσό των περίπου 8.500 ευρώ, όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Ερωτάται ο αρμόδιος Επίτροπος:

Με δεδομένες τις καταστροφές λόγω της κλιματικής κρίσης και των απωλειών λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών ενέργειας, εξετάζει η Κομισιόν την περίπτωση να αυξήσει το ύψος των επιδοτήσεων προς τους δεινοπαθούντες αγρότες;».