Η Έλενα Ακρίτα απαντά στον Μητσοτάκη και και μιλά για «κατάχρηση εξουσίας» 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στο Facebook μετά τη δημοσιοποίηση της αγωγής της Μαρέβας Γκραμπόβσκι Μητσοτάκη που κατατέθηκε από την ίδια τη σύζυγο του πρωθυπουργού το πρωί της Δευτέρας απαντά μιλώντας για κατάχρηση εξουσίας.

«Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφείο  τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της; Κατάχρηση εξουσίας λέγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook είχε επίσης σχολιάσει λέγοντας μάλιστα πως θα πάει ο ίδιος μάρτυρας στο δικαστήριο να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.

Το τελευταίο σχολίασε ο δικηγόρος της Έλενας Ακρίτα, Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος έγραψε στο «Χ»:

«Θα χαρώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ακρίτα να εξετάσω ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος στο δικαστήριο να καταθέσει, για να υπενθυμίσουμε και π ά λ ι στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε. την πολύπλοκη αντίληψη της Ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία.»

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Και κάτι τελευταίο για τη μήνυση. Επειδή δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών, να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με τη συγκάλυψη, τις υποκλοπές, τις κλοπές προσωπικών δεδομένων και τα σκάνδαλα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από την Μεταπολίτευση και μετά.

Πάμε λοιπόν.

🔺Στο ΒΗΜΑ και στην ΕΣΤΙΑ θα κάνετε μήνυση ή μπα;

🔺Ζήτησα αμέσως άρση ασυλίας. Ο Καραμανλής πότε θα ζητήσει;

🔺Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφείο  τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;

Κατάχρηση εξουσίας λέγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα.

🔺Ή η «επίθεση» είναι πολιτική, ή είναι προσωπική. Αποφασίστε.

🔺Είστε και άσχετοι, μόνο σεξισμός δεν είναι αυτό. Θα ήταν αν σχολίαζα το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση. Αντίθετα, θέτω μόνο πολιτικά ερωτήματα: τα 40 ακίνητα, το σπίτι του Βολταίρου, το κοινό #νοτ πόθεν έσχες.

🔺Έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν πώς αποκτήθηκε και το τελευταίο τούβλο που έχω στην κατοχή μου.

Εσείς για τα 40 ακίνητα;

🔺Πρέπει να επαναφέρουμε για τα πολιτικά πρόσωπα το Πόθεν και να μην κρυβόμαστε πίσω από το Έσχες.

🔺Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Ή μήπως όχι;

🔺Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως.

Αυτά και τέλος. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε όταν η χώρα μας βυθίζεται στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη εγκλημάτων, στη φτώχεια στην ανέχεια και στην απελπισία.

Και αυτό θα πράξουμε. Δεν θα σάς αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.