Η πρωτοβουλία της 2ας Ιουλίου στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως: Ηχηρό μήνυμα για σύγκλιση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων

Μια σημαντική εκδήλωση με ευρύτερη σημασία με τη συμμετοχή εκατοντάδων ενεργών πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως για την σύγκλιση των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, Χρίστος Καραμάνος πρώην Αντιπεριφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής» και, Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» σε ένα κλίμα ενότητας.

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στο «τι έχει γίνει μέχρι τώρα» καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για το «τι πρέπει να γίνει», ώστε να επιτευχθεί η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής στις επόμενες εκλογές, με την ενότητα και τη συμπόρευση των Προοδευτικών και Δημοκρατικών δυνάμεων.

«Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίστηκε από τον κ. Πατούλη ως ΛΑΦΥΡΟ και προσωπική ιδιοκτησία, οδηγώντας -μέσα από μια πρωτοφανή πορεία στον κατήφορο- σε χρεοκοπία και πλήρη εκφυλισμό την Περιφέρεια Αττικής” τόνισαν οι δύο ομιλητές πριν πάρουν τον λόγο δεκάδες ομιλητές σε μια πρωτοφανή ανοιχτή συνέλευση.

Η σύγκλιση και συμπόρευση των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής μπροστά στη λαίλαπα Πατούλη, είναι πλέον χρέος και ευθύνη όλων μας.

Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε στην πρωτοφανή αυτή κατρακύλα και να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία, που όμοιά της δεν υπήρξε στα χρονικά της αυτοδιοίκησης.

Η πρωτοβουλία μας αυτή, είναι μια κίνηση ευθύνης και χρέους απέναντι σε όλους τους  πολίτες της Αττικής, όπου κι΄ αν ανήκουν -και αγκαλιάζεται ήδη από αυτούς- γιατί μας ενώνουν κοινές αγωνίες για πραγματικές λύσεις που θα αλλάξουν τις ζωές των παιδιών μας προς το καλύτερο.

 Η παράταξη Πατούλη που διέλυσε και διασύρει καθημερινά την Περιφέρεια Αττικής πρέπει να φύγει και θα φύγει με τη σύγκλιση των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων σε ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο, με ένα μακρόπνοο Σχέδιο για μια νέα Αττική, που αξίζει να ζούμε. Με τη Νίκη από τον Α΄ γύρο στις Περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023. Σήμερα έγινε η αρχή…».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ: Χριστόφορος Βερναρδάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μπαλάφας, οι πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι βουλευτές Μανόλης Χριστοδουλάκης και Στέφανος Ξεκαλάκης, καθώς και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Παύλος Χρηστίδης. ενώ μήνυμα στήριξης απέστειλε και ο βουλευτής Γιώργος Τσίπρας.

Ακόμα οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Αλαμπάνος, Λάζαρος Λωτίδης, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύη Καρακώστα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, το  μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς Τάσος Δαρσινός, ο Τάκης Κασκαμπάς, Διευθυντής του γραφείου του Κώστα Λαλιώτη, ο Θανάσης Αλμπάνης Γραμματέας Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ.

Δεκάδες στελέχη της αυτοδιοίκησης και απλοί πολίτες έθεσαν το αίτημα της συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων όχι μόνο στην Περιφέρεια Αττικής στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στις κομματικές ηγεσίες σε μια κρίσιμη στιγμ΄΄η πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η δήλωση του Γιάννη Σγουρού

Ο Γιάννης Σγουρός που έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής και χαιρέτησε την εκδήλωση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θέμα  της εκδήλωσης  «Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι πρέπει να γίνει», αποτελεί την υγιή  βάση για  τη σύγκλιση και συμπόρευση των Προοδευτικών και Δημοκρατικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο στόχος είναι ήδη γνωστός: να απαλλαγεί η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας-, με τον  μισό πληθυσμό της επικράτειας-   από τον ανίερο συνεταιρισμό του αποτυχόντος Γ. Πατούλη.

Η ήττα του στις  επερχόμενες εκλογές αποτελεί βάση εκκίνησης για αναγέννηση όχι μόνο της Περιφέρειας, αλλά και συνολικά της Αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Επιτρέψτε  μου να προβλέψω και την αντίστοιχη ήττα κάποιων κινήσεων, που θέλουν να «αλλάξει ο Μανολιός, βάζοντας τα ρούχα αλλιώς» στην Περιφέρεια -με την υποστήριξη κομματικών και  επιχειρηματικών  συμφερόντων σε ετερόκλιτα σχήματα, χωρίς ταυτότητα και αυτοδιοικητική διαύγεια.

Ασφαλώς οι  βουλευτικές εκλογές  για τις οποίες  η προεκλογική αναμέτρηση άρχισε ήδη, θα ορίσει τη συνολική πορεία της πατρίδας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι  αυτοδιοικητικές εκλογές που  θα ακολουθήσουν συνδέουν – και συντονίζουν- τη βούληση του ελληνικού λαού στο σύνολο του για καλύτερο μέλλον, με τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών για  ευημερία  με λύσεις στα προβλήματα που  έχουν συσσωρευτεί, σε εθνικό και  περιφερειακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Η κρισιμότητα  εκλογών  στην  Περιφέρεια Αττικής  τις συνδέει με τον κορμό της συλλογικής πολιτικής δράσης των δημοκρατικών δυνάμεων  στη χώρα. Η επιτυχής έκβαση κεντρικά και  περιφερειακά, είναι ο κοινός τόπος των δυνάμεων που συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση.

Με την παρουσία σας ενώνουμε την αγωνία μας για το μέλλον και υπογραμμίζουμε την απόφασή μας να παλέψουμε για καλύτερες μέρες αυτοδιοίκησης στην  Αττική.

Έχουμε ήδη συγκλίνει στη διαπίστωση ότι η  θητεία Πατούλη  βαίνει πως το τέλος της, αφού  μετέτρεψε την  Περιφέρεια σε έναν απερίγραπτο βάλτο διαφθοράς, ανικανότητας, αυθαιρεσίας, χοντροκομμένης αλαζονείας και μηδενικού αποτελέσματος για τους πολίτες.

Από τη διοικητική αυθαιρεσία και διαφθορά, μέχρι τις  ψευδεπίγραφες , βαρύγδουπες υποσχέσεις και την αδιάντροπη συνεργασία με τους  εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής», αλλά και στη συνδρομή από θεσιθήρες αποστάτες.

Αλλά για όλα αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά στην πορεία προς τις κάλπες. Παράλληλα με την ανάπτυξη του προγράμματός μας.

Χαιρετίζω την απόφαση  μας για κοινή δράση, εμπνευσμένο σχέδιο και νέες ιδέες που απηχούν την πολιτική βούληση  του  προοδευτικού χώρου στο σύνολό του για αλλαγή και νέα αρχή.

Ψήφισε για τον τόπο σου και όχι για το κόμμα σου»

Θέλουμε να δώσουμε στην Περιφέρεια Αττικής τη χαμένη αίγλη της, τον αναπτυξιακό δυναμισμό της, την αίσθηση ευθύνης απέναντι και στον τελευταίο κάτοικο  και να θεμελιώσουμε  το μέλλον  και τη συλλογική προοπτική της κοινωνίας της.

Να  ξαναγίνουμε αυτοδιοικητικοί  πρωταγωνιστές στη χρηστή διοίκηση και πρωτοπόροι στην  οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις υποδομές, την προστασία του περιβάλλοντος  και  τα δικαιώματα  όσων  εργάζονται στη περιφέρεια.

Αποτελεί πεποίθησή μου,  ότι οι   προοδευτικές δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής  στις οποίες δεν υπάρχουν διαχωρισμοί  κομματικής προέλευσης, μπορούν να  κερδίσουν τις εκλογές από τη πρώτη  Κυριακή.

Ενισχύοντας τον  Συνδυασμό μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», που ενισχύεται  από   στελέχη προερχόμενα από όλα τα δημοκρατικά αυτοδιοικητικά σχήματα.

Είναι  το μεγάλο στοίχημα αυτής της δεκαετίας στην Περιφέρεια Αττικής και  είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε με σκληρή δουλειά, ενότητα, πίστη στους δημοκρατικούς κανόνες και εμπιστοσύνη στους πολίτες.

Ψήφισε για τον τόπο σου και όχι για το κόμμα σου».