Η συνέντευξη Κασσελάκη στο Mega: ‘Συνάντησα τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο και «όλα καλά»”

«Ο κ. Μητσοτάκης που πήρε αποζημιώσεις για τις ελιές του, πότε είχε δανείσει στο κόμμα του; Χαλάω την πιάτσα;» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στο Mega. Δεν υπάρχει περίπτωση ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια, ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνέντευξή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega προσθέτοντας ότι «σε αντίθεση με τους κκ Μητσοτάκη και Χατζηδάκη εγώ έχω επιχειρήσει και ξέρω από προϋπολογισμούς».

Ο ίδιος τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από ελαφρύνσεις και ειδικότερα των έμμεσων φόρων υπογράμμισε το άδικο μέτρο που ισχύει σήμερα ότι με τη μισθωτή εργασία να φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και την ίδια ώρα τα μερίσματα με πολύ χαμηλούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε χθες επανέλαβε την προοδευτική κλίμακα για εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ «ώστε να βγαίνει ο μήνας» στην κατάργηση του φόρου στα μερίσματα με ταυτόχρονη φορολογία στη μονάδα, κάνοντας λόγο για μέτρα που δίνουν κίνητρο για ανάπτυξη από την εργασία και επανεπένδυση από τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για πλαφόν στην κερδοφορία στο ρεύμα ενώ όσον αφορά στις φοροελαφρύνσεις στα βασικά αγαθά και το δήθεν επιχείρημα του Κ. Μητσοτάκη ότι ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ δεν θα πάει στην τσέπη των φορολογουμένων ο Στ. Κασσελάκης τόνισε ότι αυτή αποτελεί παραδοχή του πρωθυπουργού για ύπαρξη ολιγοπωλίων.

«Έχουμε ρεκόρ 30 ετών στους έμμεσους φόρους σε έσοδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας ότι «είμαστε στην θέση 24 από τους 27 της ΕΕ σε αγοραστική δύναμη» και ταυτόχρονα έχουμε τις καλύτερες θέσεις όσον αφορά στα μερίσματα των επιχειρηματιών.

Επιπλέον τονίζοντας ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει ως αποτέλεσμα «έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής» επανέλαβε την πρόταση για κατάργηση της προκαταβολής του φόρους εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών»

«Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Νομίζω ο ελληνικός λαός τούς έχει βαρεθεί. Έχετε δει πόσα παπούτσια έχω λιώσει σε όλη τη χώρα; Με κάθε σεβασμό δεν μπορείτε να πείτε ότι το “φεύγα το έχεις εύκολο”. Δεν μπορεί να ισχύει και το ένα και το άλλο. Επιλέξτε. Έχω το “φεύγα” εύκολο ή έχω το “τρέχα μέσα στον κόσμο” εύκολο;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Νομίζω ο ελληνικός λαός τούς έχει βαρεθεί.

Έχετε δει πόσα παπούτσια έχω λιώσει σε όλη τη χώρα; Με κάθε σεβασμό δεν μπορείτε να πείτε ότι το “φεύγα το έχεις εύκολο”. Δεν μπορεί να ισχύει και το ένα και το άλλο.… pic.twitter.com/S6F75UBsRa— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) March 13, 2024

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην αρχή «προσπάθησαν να μου προσάψουν ότι είμαι lifestyle και ρηχός μετά ότι ήμουν ηλίθιος και τώρα ότι είμαι κακός, αυταρχικός και διαπλεκόμενος. Πολύς πανικός από τον κ. Γκρίνμπεργκ».

«Έχουν μεταβιβαστεί όλες οι συμμετοχές μου»

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι έχει μεταβιβάσει όλες τις συμμετοχές που μπορεί να είχε στο παρελθόν και επανέλαβε ότι διεκδικεί δεδουλευμένα με εταιρία που συνεργαζόταν στο παρελθόν.

Αναφερόμενος στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί «μαύρα» έξω, όχι για να αναγκάζονται οι απόδημοι να φέρουν «άσπρα» μέσα και πρόσθεσε ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης λέει για την αγάπη του στην ομογένεια είχε πέντε χρόνια για να τον διορθώσει.

Όταν βάζεις ομογενείς στο ψηφοδέλτιο τους επιτρέπεις να συμμετέχουν και στην πολιτική ζωή της χώρας δεν τους τιμωρείς σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο νόμος του 2016 ήταν λάθος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι αν κληθεί από τη δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη θα το κάνει. «Το ένα που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν επιθυμεί να αρχειοθετηθεί ποτέ. Θα τηρήσω τον νόμο εφόσον υπάρχει παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω πρόστιμο».

«Εάν είναι να τιμωρηθώ επειδή έκαναν Χριστούγεννα οι άνθρωποι των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι άλλοι που χρωστάνε 500 εκατ ευρώ δανεικά και αγύριστα κουνάνε το δάχτυλο και δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στη ζωή τους και ειρωνεύονται τους φορολογικούς συντελεστές που ανακοίνωσα, 100 φορές επιλέγω τη θέση μου».

Ακόμη , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι τα χρήματα που δόθηκαν ως δάνειο στα ΜΜΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστράφηκαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος.

Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες τόνισε αναφορικά με τον Αλ. Τσίπρα ο Στ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει». Ακόμη επανέλαβε ότι τα 37 δισ. του «μαξιλαριού» φανερώνει τη χρηστή διοίκηση της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος. Πολύ ανησυχία από τον κ. Γκρίνμπεργκ», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από πού έχουν προκύψει; Είναι καιρός οι πολιτικοί της χώρας να είναι υπηρέτες και όχι άρχοντες», είπε.

«Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ του 2015-2019 έχει κλείσει»

«Όπως έχω πει ότι ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. Ένας νέος κύκλος έχει ανοίξει. Εγώ ήμουν στην Αμερική τότε. Είναι μία απάντηση ειλικρίνειας. Πρέπει να απευθυνθείτε στον Αλέξη Τσίπρα», είπε στη συνέχεια.

Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου. Και ο Νίκος Παππάς κάνει εξαιρετική δουλειά στην Οικονομία και ο Παύλος Πολάκης κάνει καλή δουλειά στον τομέα της Διαφάνειας.

Σε επίμονα ερωτήματα ο Στέφανος Κασσελάκης αντέτεινε «Ρωτήστε τον Αλέξη».

«Ο κ. Παππάς και ο κ. Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου», επανέλαβε και πρόσθεσε: «Δεν ήμουν στην κυβέρνηση τότε. Δεν γνωρίζω».

Συνάντηση με τον Τσίπρα μετά το Συνέδριο

Ως προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως τον συνάντησε μετά το Συνέδριο και τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι «όλα καλά».

Πρόσθεσε δεν θα τον αμφισβητήσει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές.

«Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-czsucluoq0fd