Θάνος Πλεύρης: Ανατριχίλα

Του Γ. Λακόπουλου

Τζάμπα ξοδεύει ο Μητσοτάκης επικοινωνιακούς πόρους για προφίλ σύγχρονου πολιτικού- στηρίζοντας τάχα τη ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητα και άλλους ριζοσπαστισμούς. Η Νέα Δημοκρατία του, είναι ο Θάνος Πλεύρης

Τους εκπαίδευσε ο Καρατζαφέρης στον ΛΑΟΣ, τους απορρόφησε στη ΝΔ ο Σαμαράς, τους παρέλαβε ασμένως ο Μητσοτάκης και τους αναβάθμισε.

Σ αυτή την τριάδα ,άλλοι έχουν το όνομα και άλλος τη χάρη.

Ιστορικά στην κλίμακα πολιτικής οπισθοδρόμησης την κορυφή κρατάει ο Βορίδης: παλιές παρτίδες με νεοφασίστες, ακροδεξιούς, χουντικούς και άλλα κακά συναπαντήματα.ADVERTISING

Για τον Άδωνι, μη κάνουμε λάθος: έπαιζε δεξί εξτρέμ- με Παττακό , Κώστα Πλεύρη και αντισημιτισμό-,για να «τρουπώσει» στην πολιτική. Μία δεν δίνει για ιδεολογίες.

Το κρυφό ποτάμι στην ομάδα αποδεικνύεται ο νεότερος Πλεύρης.

Το κόμμα της αφετηρίας του, είχε συνάφειες με την πατρική αυτοπαρουσίαση: «είμαι φασίστας», «αρνητής της Δημοκρατίας», «αντισημίτης», «εθνικοσοσιαλιστής» και άλλα δυσώδη..

Αλλά προσέχει μη τον παρασύρουν τα πατρικά στίγματα.

Το μότο του είναι: «Έχω διαφορετική πορεία από τον πατέρα μου, και θεωρώ άδικο να δέχομαι κριτική για τις πράξεις του».

Ασφαλώς ουδείς ευθύνεται για προγονικές αμαρτίες. Αλλά σε κάποια θέματα το αίμα νερό δεν γίνεται. Δεν είναι θέμα πολιτικής, αλλά ανατροφής.

Ο Θάνος Πλεύρης έδωσε ένα παράδειγμα αυτές τις μέρες υπογράφοντας μια ερώτηση που στάζει λογοκρισία και σκοταδισμό.

Σε μια εκπομπή της ΕΡΤ ζητήθηκε από τον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο να πει το «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος».

Ήξερε που βρίσκεται και προειδοποίησε: «Α, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί». Και τραγούδησε.

Κέρδισε ο ίδιος, οι θεατές και οι παρουσιαστές που δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της αυτολογοκρισίας.

Υπολόγισαν χωρίς τον Πλεύρη. Με έναν ακόμη ομοϊδεάτη του- από τους αναλώσιμους της Βουλής που πέρασε από τη δημοσιογραφία και δεν κόλλησε-είδαν τις μάγισσες και θέλουν να τις ρίξουν στην πυρά.

Βουλευτές της … ευρωπαϊκής ΝΔ, την έπεσαν κοινοβουλευτικά σε εκπομπή, γιατί, κατά την ευρύχωρη νοημοσύνη τους , εξύμνησε …τους κουκουλοφόρους.

Από τη φύση της η ερώτηση μυρίζει μούχλα.

Στη δεύτερη δεκαετία του 21 ου αιώνα θα ήταν καλύτερο να μην έχει κατατεθεί ποτέ στη Βουλή των Ελλήνων, αυτό το κείμενο με τις ανατριχιαστικές διατυπώσεις.

«Παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράιζε την δράση αυτουργών παρατατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Μετάφραση: πολιτισμική υστέρηση, μίσος στο διαφορετικό, έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας, η πνευματική αναπηρία, παραπληροφόρηση..

Όλα μαζί απευθύνονται στα κατώτερα αισθήματα της κοινωνίας και απολήγουν σε μανία καταδίωξης τηλεπαρουσιαστών που έκαναν τη δουλειά τους:

«Συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους στίχους». Ποιος ξέρει και τι να σκέφτονταν μέσα τους…

Λέγεται ότι ο δημοσιογράφος – τρομάρα του- που διοικεί το ευγενές κατάστημα – εκ μέρους του Πρωθυπουργού προσωπικά – έχει ηδη επιληφθεί. .

Τζάμπα ξοδεύει ο Μητσοτάκης επικοινωνιακούς πόρους για προφίλ σύγχρονου πολιτικού- στηρίζοντας τάχα τη ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητα και άλλους ριζοσπαστισμούς.

Η Νέα Δημοκρατία του, είναι ο Θάνος Πλεύρης…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR