Ισίδωρος Ντογιάκος: Δούλεμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου -για τις «παρακολουθήσεις των στρατηγών»- έγινε γνωστό ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως η συγκεκριμένη έρευνα… «είναι δύσκολη».

Αν πράγματι, ο πρώτος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, θεωρεί «δύσκολο» να βρει στοιχεία που βρίσκει ήδη το δημοσιογραφικό ρεπορταζ, καλυτέρα να το κλείσει το μαγαζί.

Ας παραιτηθεί τουλάχιστον για να αναλάβει άλλος, που δεν θα έχει δυσκολία να κάνει τη δουλειά του.

Εκτός αν ως «δυσκολία», θεωρεί την αδυναμία να ανακαλύψει ποιος… διαρρέει τα στοιχεία στον Βαξεβάνη -όπως ήταν η πρώτη του φροντίδα όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο.

Κακά τα ψέματα. Μετά από εκατό μέρες υποτιθέμενης δικαστικής έρευνας -στην οποία αναφέρεται η κυβέρνηση, για να μην απολογηθεί- η Εισαγγελία του Άρειου Πάγου δείχνει ότι δεν εχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.

Αν οφείλεται στις «δυσκολίες», που φέρεται να επικαλείται ο Ισίδωρος Ντογιάκος, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Όπως προκύπτει δια γυμνού οφθαλμού, το θέμα δεν είναι η «δυσκολία» στην έρευνα. Είναι η αδυναμία του ερευνητή, να πράξει -ή να ζητήσει- τα αυτονόητα.

Αγνοώντας τι κάνουν από πλευράς τους η κυβέρνηση και η Βουλή -των εντολοδόχων Τασούλα και Μπούρα- δεδομένου ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί απολύτως χωριστή και ανεξάρτητη εξουσία.

Πρώτα από όλα, να απελευθερωθεί η ΑΔΑΕ από τα κυβερνητικά δεσμά, -με διατεταγμένα νομοθετήματα και πιέσεις- ώστε να «μπει» στην ΕΥΠ και να βρει τι συμβαίνει.

Μετά, να κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής της ΕΥΠ για εξηγήσεις. Εκτός αν στη νότια πλευρά της Βαλκανικής, η Δικαιοσύνη θεωρεί «ιερή αγελάδα» τον Πρωθυπουργό και δεν διανοείται να τον αγγίξει.

Θα έπρεπε, ήδη, να έχουν καταθέσει, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο, ο Κοντολέων, ο Δημητριάδης και ο εν ενέργεια διοικητής της ΕΥΠ.

Ο ίδιος ο Ντογιάκος να έχει ξετινάξει την υφισταμένη του, εισαγγελέα Βλάχου, της οποίας το χέρι πιάστηκε να υπογράφει παρακολουθήσεις.

Εννοείται ότι, ως εισαγγελέας του ανώτατου Δικαστηρίου κυρίαρχης χώρας, έχει κάθε λόγο να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή των αναφερομένων ως διακινητών του Predator.

Αυτονόητο είναι, πλέον, ότι θα έλθει σε επαφή με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσο αυτά δεν συμβαίνουν, δεν πρόκειται ακριβώς για έρευνα. Περισσότερο με δούλεμα μοιάζει…

ΥΓ. Οίκοθεν νοείται ότι, εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης -ως πολιτικός με επιβεβαιωμένη την παρακολούθησή του- αποφεύγει, περιέργως, να μηνύσει τους Μητσοτάκη, Δημητριάδη, Κοντολέων, αποτρέπει αυτό που φοβούνται: να κριθεί σε αίθουσα Δικαστηρίου η «νομιμότητα» που επικαλούνται.

Όσο δεν το κάνει, αυτός κι αν μας δουλεύει…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR