Της Πάολας Ψαρρού
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. ρύζι μπασμάτι (βρασμένο σε 3 φλ. νερό)
3/4 φλ. αρακά
1/4 φλ. καλαμπόκι
1 καρότο (σε κυβάκια)
1/2 κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
50ml σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι
καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά και τα τηγανίζουμε φτιάχνοντας μια λεπτή ομελέτα.
Την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε γουόκ βάζουμε λίγο καλαμποκέλαιο και σωτάρουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο και την πιπεριά.
Τα αφήνουμε, ανακατεύοντας που και που, σε μέτρια φωτιά για 4´-5´.
Στην συνέχεια σπρώχνουμε τα λαχανικά στην μια πλευρά του τηγανιού και στο κενό μέρος ρίχνουμε το ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Το ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και στην συνέχεια το ενώνουμε με τα λαχανικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος, ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σημ.: Μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά και να τα τηγανίσουμε μέσα στο ρύζι –όπως συνηθίζεται– έτσι όμως όλο το φαγητό θα έχει έντονη την μυρωδιά του αυγού.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!