Κατοχυρώστε συννεφάκια

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ένοχο πέπλο σιωπής εδώ και καιρό, για την κατάσταση του δικού μας «οικόσιτου» τέρατος, που τρέφεται ήσυχα και υπομονετικά, που στο σωστό timing θα κάνει το μεγάλο comeback και αλλοίμονο σε αυτούς που δεν θα έχουν εύκαιρο συννεφάκι για να πέσουν έκπληκτοι! Κατοχυρώστε λοιπόν, από τώρα συννεφάκια ,για να έχετε την ευκαιρία να πέσετε αξιοπρεπώς τάχα, ευρισκόμενοι προ εκπλήξεων δήθεν. Καθώς η αθρόα συνέργεια και συμμετοχή όλων στην προπαρασκευή της επόμενης τερατογένεσης, συνέβαλε καθοριστικά.

Η παιδική, επιπόλαιη και εγωιστική συμπεριφορά των … προοδευτικών πολιτικών, αγνοώντας (;) την επικίνδυνη, βίαιη  μετάλλαξη της κοινωνίας σε ακροδεξιές καταφυγές, ξεδιάντροπη. Προέκυψε λογικά δυστυχώς, μετά από συνεχείς αναβολές , υποχωρήσεις, ατολμίες και συμβιβασμούς των προοδευτικών δυνάμεων, σε αντίθεση της προσμονής ελπίδων των υποστηρικτών ψηφοφόρων που πίστεψαν στην πραγμάτωση υποσχέσεων.

Αν προσθέσει κανείς και το κυβερνητικό πλαίσιο, που στηρίζεται στην έλλειψη παιδείας, της καθημερινής παραπλάνησης με τα «όπλα» που διαθέτει, μοιραία προκύπτει η εκούσια ώθηση της κοινωνίας στην ακροδεξιά επιλογή. Η ανικανότητα συνεννόησης «προοδευτικών» μεταξύ των, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει σε πολιτικές αρχές με την ¨βάση¨ των, λόγο διαπλοκής με κέντρα οικονομικών αποφάσεων που ακολουθούν ξεκάθαρα, προκαλεί την σπασμωδική αντίδραση της κοινωνίας, σε τιμωρητική πράξη της προδοσίας του, σε σύμπραξη με το παράδοξο της αντισυστημικής τάχα, ακροδεξιάς.

Η ψευδαίσθηση παράνοιας, ανάληψης πρωτοβουλιών, κουρασμένων και απογοητευμένων πολιτών, να αποδώσουν εκδικητική απάντηση, κατόπιν επιτήδειας εκμετάλλευσης και καθοδήγησης εκ των οικονομικών παραγόντων. Άμεση τρανταχτή απόδειξη, η άνοδος του Ιταλικού χρηματιστηρίου, πριν καν την ανάληψη διακυβέρνησης των ακροδεξιών (που εκ των συνθέσεών της θα έχει βραχεία διάρκεια)!

Η αμέριστη βοήθεια, της καθοδηγούμενης δημιουργίας αυτού του κλίματος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση των εταιρικών εξυπηρετήσεων, ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης. Ακολουθούν με την σειρά τους τα ελληνικά κόμματα, που ακόμα συσκέπτονται για τα Ιταλικά αποτελέσματα των εκλογών, που ανεύθυνα συγκάλεσαν μετά και όχι αρκετά νωρίτερα, για την κακή συνήθεια της καταγραφής…. διαπιστώσεων!

Μοιραία και άβουλα κόμματα, αναμένουν την νέα έκδοση φασιστικής εμφάνισης, που θα παρασύρει τον όχλο σε εύκολη υποταγή και ανάδειξη της φρίκης, ως αποτέλεσμα ανικανότητάς των. Η απογοήτευση, η κούραση και η ανέχεια, συντελούν στην απόρριψη κενών υποσχέσεων και την ευκαιρία αρπάζει πάντα η ακροδεξιά, που γνωρίζει πειστικά να χαϊδεύει παραπλανητικά, υποσχόμενη δύναμη και εκδίκηση αδικημένων.

Κατοχυρώστε προοδευτικά συννεφάκια … διαπιστωμένων δημοκρατικών πτώσεων. Άνευ δικαιολογιών ε; Μετά την πτώση, δικαιολογίες δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.