Κυριάκος Μητσοτάκης: Λαϊκισμός

Του Γ. Λακόπουλου

Οι αντιεμβολιαστές είναι κράμα ψηφοφόρων του – με καθυστερημένες αντιλήψεις που θώπευσε για να ψηφοθηρήσει – και αντίθετων στην επιβολή του εμβολίου ως …κυβερνητικό προϊόν. Αυτό που θα τον αγιοποιούσε, τον καταπίνει. Είναι η μοίρα των λαϊκιστών…

Θα έχει πολλά να εξηγήσει η Ιστορία για τον δεύτερο Μητσοτάκη που κυβέρνησε την Ελλάδα – με τις «πατέντες» που κληρονόμησε από τον πρώτο.

Ο τρόπος που εμφανίσθηκε και οι δυνάμεις που τον ανέδειξαν, προεξοφλούν αρνητική κρίση. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει άλλη ανάγνωση.

Ο παλιότερος Μητσοτάκης υπήρξε ο άρχων του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Ο νεότερος είναι ο εκσυγχρονιστής του… λαϊκισμού!

Εισερχόμενος στην πολιτική δια μεταφοράς της πατρικής έδρας στον ίδιο, κυριάρχησε αξιοποιώντας αδίστακτα τα πολιτικά, τα οικονομικά, και τα φυσιογνωμικά κληροδοτήματα που περιήλθαν στην κατοχή του.

Πρώτα σε βάρος του… κληροδότη του – συμπράττοντας με τον Σαμαρά που τον κατέστρεψε.

Μετά σε βάρος της αδελφής του, στερώντας της το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία για τη ρεβάνς – απέναντι στον Σαμαρά – και το πλεονέκτημα του χαρτοφυλακίου.

Παρ ότι η Ντόρα δικαιώθηκε για τις επιλογές της το 2010 κόντρα στα «Ζάππεια», αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών, οδηγήθηκε επίσης σε πολιτική καταστροφή. Ο Άβελ είχε απέναντι τον Κάιν.

Όταν ο Κυριάκος επικράτησε στη ΝΔ – υπό συνθήκες που παραμένουν άγνωστες, αφού ποτέ δεν μίλησαν οι πρωταγωνιστές – μετέτρεπε τον εκσυγχρονισμό του λαϊκισμού σε όχημα κυριαρχίας του, αρχίζοντας από την καταγγελία των άλλων για λαϊκισμό!

Στην ψυχολογία αυτό ονομάζεται «προβολή».

Στην περίπτωση Μητσοτάκη είναι αποτέλεσμα των συμβουλών από ένα πλέγμα ακριβοπληρωμένων ειδικών του πολιτικού μάρκετινγκ: ίματζ μέικερς, επικοινωνιολόγοι, διαφημιστές και δημοσκόποι.

Οι άκρες χάνονται στα βάθη αμερικάνικων εταιριών που κατασκευάζουν λίντερς, παγκοσμίως.

Μάλιστα ένας εκπρόσωπός τους – ο σύντροφος Σταν Γκρίνμπεργκ – ήλθε αυτοπροσώπως στην Ελλάδα για να επιθεωρήσει το προϊόν του, «στο πεδίο».

Εν πάση περιπτώσει ο λαϊκισμός του Μητσοτάκη – με τη στολή του αντιλαϊκιστή – έχει όλα τα συστατικά της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Παραπληροφόρηση για τον αντίπαλο, κυνισμό, ψευδολογία, υποκατάσταση της πολιτικής με μπίζνες, διάβρωση όμορων χώρων, ντιλς με μιντιάρχες και «νταβατζήδες», συσπείρωση τυχοδιωκτικών στοιχείων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ισχυρές δόσεις αυταρχισμού και οικογενειοκρατικής αντίληψης στη διακυβέρνηση, αλαζονεία, παράκαμψη των θεσμών και πολύ αυτοθαυμασμό…

Στην πανδημία οι ψυμιθιωτές του αξιοποίησαν την πρώτη φάση για να τον «ηγετοποιήσουν» – καπηλευμένοι τον φόβο του πληθυσμού.

Στη συνέχεια την μετέτρεψε σε φύλο συκής για σκανδαλώδη διανομή του κρατικού και κοινοτικού χρήματος σε ημέτερους, με απευθείας αναθέσεις και χαριστικές συμβάσεις.

Αλλά όπως συμβαίνει με τα έξυπνα πουλιά στο τέλος πιάστηκε από τη μύτη.

Η απόπειρα να ταυτιστεί προσωπικά με το εμβόλιο για να πλασαριστεί ως σωτήρας, ενίσχυσε τους αρνητές του.

Οι αντιεμβολιαστές είναι κράμα ψηφοφόρων του – με καθυστερημένες αντιλήψεις που θώπευσε για να ψηφοθηρήσει – και αντίθετων στην επιβολή του εμβολίου ως …κυβερνητικό προϊόν.

Αυτό που θα τον αγιοποιούσε, τον καταπίνει.

Είναι η μοίρα των λαϊκιστών…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR