Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπόκλιση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Μέχρι στιγμής ουδείς μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα μαρμαρένια αλώνια. Θα πέσει μόνο επί των ερειπίων του, που θα είναι και τα ερείπια της χώρας. Πίκρα…

Ύμνος ηρωικός και πένθιμος, για την ταπεινωτική κατάληξη περισσότερων της μιας γενεών.

Από γενιές της νίκης του 1981, καταλήγουν γενιές της φάπας του 2023.

Ας μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

Το ύστερο ΠΑΣΟΚ πούλησε όσους αγωνίστηκαν για να ξεφύγει η χώρα από τη μοίρα που της επιφύλαξε η μετεμφυλιακή Δεξιά.

Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ έκανε στη Δημοκρατική Παράταξη ότι είχε κάνει το ΚΚΕ, το 1945: την πήγε 20 χρόνια πίσω.

Μετά τη νέα αποδοκιμασία, κάποια από τα πρόσωπα της ήττας, βγήκαν θρασύτατα στην τηλεόραση για να τους γλεντάει ο Άδωνης.

Ουδέν πιο αποκρουστικό στην πολιτική, από τα κουρέλια που επιμένουν να τραγουδάνε ακόμη.

Οι πρωταγωνιστές της Κασσελακιάδας, αντί να εξαφανιστούν από το δημόσιο χώρο, επιμένουν να σφετερίζονται τα ιερά και τα όσια.

Η προοδευτική παράταξη των αξιών, των ιδεών, των αγώνων και των μεγάλων οραμάτων, οδηγείται από τη μια ταπείνωση στην άλλη.

Παγιδευμένη ανάμεσα σε δυο ξοφλημένα κόμματα, που διοικούνται πλέον από πολιτικά υποπροϊόντα: του κομματικού σωλήνα από τη μια και του εκφυλισμού της πολιτικής από την άλλη.

Εάν η συλλογική δημοκρατική συνείδηση διασχίσει προς τα πίσω την μεταπολιτευτική πολιτική ζωή θα βρει εύκολα γιατί κάθε άνοιξη καταλήγει χαμένη.

Μαχόμενοι άνθρωποι, έντιμοι, ανιδιοτελείς ανέχθηκαν αφελώς κομματικές ηγεσίες, που έκαναν τη Δημοκρατική Παράταξη παίγνιο στα χέρια των «νταβατζήδων» και του μιντιακού παρακράτους.

Την έφεραν στο έλεος του Κυριάκου Μητσοτάκη – που γράφει την Ιστορία, ανεμπόδιστος.

Είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με λαϊκή συγκατάθεση και προοπτική μακροημέρευσης, καθώς δεν υπάρχει τίποτε να σταθεί απέναντί του.

Οι Ανδρουλάκηδες και οι Κασσελάκηδες, είναι ασήμαντες κουκίδες στον χάρτη της επικυριαρχίας του.

Ο γιος του Κώστα Μητσοτάκη αξίζει την υπόκλιση για τη θαυμαστή διαδρομή του στον άξονα Δεξιάς- Ακροδεξιάς, συν ξοφλημένους αριβίστες του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε αλοιφή ό,τι βρέθηκε μπροστά του -ακόμη και συγγενείς του- και δημιουργεί δυναστεία, ελέγχοντας τα πάντα:

– Το Κοινοβούλιο, την προεδρία της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, την Ενημέρωση, τους Θεσμούς, το Χρήμα, το κόμμα των Καραμανλήδων, την Εκκλησία και την Αντιπολίτευση.

Επικράτησε με τεχνικά άψογες κοινοβουλευτικές διαδικασίες – αποδεικνύοντας ότι στην πολιτική, περισσότερο από όλα, κινεί τα πράγματα η βούληση των προσώπων.

Είναι ο πιο απρόβλεπτος πρωταγωνιστής της Ελληνικής Κληρονομικής Δημοκρατίας.

Χωρίς ταλέντο σκηνικής παρουσίας, αλαζονικός, αδίστακτος, αλλά μεθοδικός και με προσήλωση στις προσωπικές επιδιώξεις του, αθροίζει διαρκώς εκλογικά επιτεύγματα.

Μέσα σε εφτά χρόνια διαμόρφωσε ευρύτατο, ιστορικό χώρο για τον εαυτό του- χωρίς κανείς, εντός ή εκτός της ΝΔ, να τον υποχρεώσει να απολογηθεί για τις μεθόδους του.

Ορίζει ήδη τους όρους αναπαραγωγής της εξουσίας του, δημιουργώντας τις δικές του κάστες στην πολιτική, την οικονομία και τη διοίκηση.

Όταν κάποτε θα φύγει, θα ψάχνουμε τα πόμολα και ίσως τα νέα συνοριακά δικαιώματα της χώρας.

Αλλά, μέχρι στιγμής, ουδείς μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα μαρμαρένια αλώνια.

Θα πέσει μόνο επί των ερειπίων του, που θα είναι και τα ερείπια της χώρας.

Πίκρα…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR