Λεωνίδας Μαριδάκης: Με μια βάρκα στη Σφίγγα

Παρουσίαση δίσκου
Την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 9 μ.μ. στη μουσική σκηνή Σφίγγα, ο Λεωνίδας Μαριδάκης παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Βάρκα στο σπίτι», που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2018 από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Τη σφραγίδα στη δισκογραφική αυτή δουλειά βάζει η συνεργασία του τραγουδοποιού με τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι «Βάρκα στο σπίτι».
Ο ήχος του άλμπουμ είναι φωτεινός, αλλού ρυθμικός και αλλού ατμοσφαιρικός, έχει επιρροές από folk μουσικές φόρμες (country, salsa, swing κ.α.) και βασικό πυρήνα τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Τους στίχους υπογράφουν οι Μάνος Ελευθερίου, Φωτεινή Λαμπρίδη, Νικόλ Κατσάνη, Πάνος Αντωνάτος, Μάρκος Μαριδάκης, Ειρήνη Σουργιαδάκη και Λεωνίδας Μαριδάκης.
Ο τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ζωντανά τα έντεκα κομμάτια του δίσκου, μαζί με τους συνεργάτες -μουσικούς που συνέβαλαν στη δημιουργία του.

Στο μουσικό μέρος θα συμμετάσχουν ο Σπύρος Γραμμένος και ο Αργύρης Λούλατζης .
Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Αντώνης Μποσκοΐτης (δημοσιογράφος, σκηνοθέτης)
και ο Σάββας Στρούμπος (σκηνοθέτης).

Θα παίξουν οι μουσικοί:
Δρόσος Σκυλλάς (τύμπανα, κρουστά)
Πέτρος Βαρθακούρης (ηλ. μπάσο, κοντραμπάσο)
Γιώργος Λιμάκης (κιθάρες)
Γιώργος Κατσάνος (melotron, vibradoneon)
Φώτης Σιώτας (βιολί)
Λεωνίδας Παλαμιώτης (τρομπόνι)

Είσοδος ελεύθερη

Σφίγγα Music Theatre
Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα (Πεζόδρομος Κιάφας 13)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-4096149 & 6987-844845

***

Μετά την ραδιοφωνική επιτυχία που σημείωσε η συνεργασία του με την Φωτεινή Βελεσιώτου στο «Χαράματα η ώρα τρεις» του Μάρκου Βαμβακάρη, ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης επιστρέφει με νέο άλμπουμ. Ο τίτλος του είναι «ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και αποτελεί την τρίτη προσωπική του δουλειά, μετά το «Αβάδιστα» (Universal/2006 σε παραγωγή του Νίκου Ξυδάκη) και το «Σε βάθος δρόμου» (Μετρονόμος/2010).

Το «ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» κυκλοφόρησε επίσημα την 1/2/2018 από τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ και περιλαμβάνει 11 τραγούδια – στιγμιότυπα της ζωής μας που εμπνέονται από την καθημερινότητα, το όνειρο και την επιθυμία για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο. Συνομιλεί, μεταξύ άλλων, με παιδικούς ήρωες όπως τη Μαίρη Πόππινς ή το Ντρούπι, ταξιδεύει σε σεκάνς ονείρων με την «Βάρκα στο σπίτι», την «Αστυπάλαια», το «Κάποτε στη Ράδα» και φωτίζει την ομορφιά και την προσδοκία της κάθε στιγμής με χορευτική διάθεση.