Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Το νέο σύνολο «Λιποτάκτες» αποτελούν οι Παναγιώτης Πετράκης (τραγούδι), Δημήτρης Ανδρεάδης (πιάνο), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα), Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης (κρουστά), Μαργαρίτα Θεοδωράκη (ανάγνωση κειμένων της), Μιχάλης Αλεξάκης (ηχοληψία) και Sophie Hayes (υπεύθυνη της παραγωγής συναυλιών).

Το νέο σύνολο θα ξεκινήσει τη διαδρομή του με δύο παραστάσεις μουσικής και λόγου στη μουσική σκηνή Σφίγγα τη Δευτέρα 3 και τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Η παράσταση έχει τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» και βασίζεται σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσει ο Παναγιώτης Πετράκης και σε κείμενα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη που θα διαβάσει η ίδια.

Τραγούδια που διατρέχουν όλη τη μουσική διαδρομή του Μίκη Θεοδωράκη, από τους «Λιποτάκτες» που έδωσαν και το όνομα στο Μουσικό Σύνολο μέχρι τα «Λυρικά» και από τις «Μικρές Κυκλάδες» μέχρι τα «Τραγούδια για τον Αλέξανδρο Παναγούλη».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έγραψε και διαβάζει κείμενα για την παιδική και εφηβική της ηλικία. Παράλληλα οικογενειακές φωτογραφίες που προβάλλονται σε οθόνη, ανατρέχουν στην περασμένη οικογενειακή ζωή.

Δευτέρα 3 και 10 Φεβρουαρίου/ Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 15 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)- Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845