Η Μαφία των Σκουπιδιών

Του Χρήστου Ευθυμίου

4η φάση αποκαλύψεων για τη Μαφία των σκουπιδιών

Ο Μητσοτάκης στη Βουλή τόνισε ότι το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια θα το μετατρέψει σε ευκαιρία.

Μίλησε ότι είναι κρίμα και άδικο το RDF που παράγεται στο ΕΜΑΚ στη Φυλή να πηγαίνει στη χωματερή .

Για όποιον δεν ξέρει το εργοστάσιο στη Φυλή μας στοίχισε 103 εκ ευρώ

Ναι καλά πολύ καλά διαβάζεις 103 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ άλλων παράγεται σημαντική ποσότητα RDF (πλαστικό, χαρτί και άλλα καύσιμα υλικά), που δεν είχε προβλεφθεί τι θα γίνει

Η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο συμφερόντων LAFARGE-HOLCIM έλαβε την τελική άδεια το 2017 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ να καίει σκουπίδια, τα οποία βάπτισε «εναλλακτικά καύσιμα»….

Κάθε λογής απόβλητα λοιπόν χαρακτηρίζονται πλέον ως RDF, SRF και WDF για να προκαλέσουν σύγχυση στον απλό πολίτη που δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοια ορολογία, αλλά στην ουσία πρόκειται για απόβλητα.

Κάθε μήνα πλοία προερχόμενα από τη Νότια Ιταλία ξεφορτώνουν στο λιμάνι της ΑΓΕΤ χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, που οδηγούνται για καύση στους παλαιάς τεχνολογίας κλιβάνους.

Όλοι γνωρίζουμε από δημοσιεύματα και αποκαλύψεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι στη Νότια Ιταλία, διαχειριστής των συσσωρευμένων τόνων σκουπιδιών είναι η Μαφία. Ποιος ξέρει τι περιέχουν όλοι οι σάκοι σκουπιδιών που ταξιδεύουν προς Ελλάδα;

Άλλωστε στο ΦΕΚ 1298 του 2017 η ΑΓΕΤ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν μέσα στα εναλλακτικά καύσιμα που καίει περιέχονται και επικίνδυνα απόβλητα. …..

Η άδεια που έχει λάβει η ΑΓΕΤ της επιτρέπει να καίει έως 200.000 τόνους σκουπιδιών (RDF), 60.000 τόνους λυματολάσπης και 60.000 άλλου είδους απόβλητα.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα σκουπίδια από τη Φυλή μεταφέρονται στον Βόλο.

Εκτός από το Βόλο το ζήτημα της καύσης απορριμμάτων απασχολεί και τη Θεσσαλονίκη, την Εύβοια, τη Θήβα κλπ. Αφορμή για το γεγονός ήταν η γνωμοδότηση επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να μην κατασκευαστεί μονάδα καύσης απορριμμάτων SRF-RDF* στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά να οδηγούνται προς καύση σε βιομηχανίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης…..

Καθώς επίσης «πράσινο φως» για την καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ έχει δωθεί και στην Εύβοια στο Αλιβέρι

Άλλο ένα πρόκειται να κατασκευαστεί στη Βοιωτία, στον χώρο όπου βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Θήβα. Το εργοστάσιο θα καίει αγροτικά σκουπίδια και RDF ….H εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΩ Α.Ε., η οποία θα αγοράσει το καύσιμο από τον αρμόδιο φορέα, και θα παράγει ενέργεια – θερμότητα και θα την πουλάει στην πόλη της Θήβας. Η δυναμικότητα τους εργοστασίου (40 mv) θα έχει τη δυνατότητα να κάψει περίπου 200.000 τόνους RDF τον χρόνο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται δεκάδες έργα στη Διαχείριση απορριμμάτων

Ήδη ο Χατζηδάκης είπε ότι 17 έργα σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ

Οι ΙΔΙΩΤΕΣ έχουν φροντίσει να υπογράψουν ρήτρες εγγυημένων ποσοτήτων, για να κάνουν το σχεδιασμό τους. Άρα είτε οι δήμοι και οι περιφέρειες θα αναγκαστούν να πληρώνουν αποζημιώσεις για δεκαετίες (δηλαδή -μέσω φόρων- όλοι εμείς), είτε θα αναγκαστούν να εισάγουν απορρίμματα από το εξωτερικό

Ναι καλά κατάλαβες πατριώτη μου …

ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ

Ήδη η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ τα ξεφορτώνει στο Βόλο και τα καίνε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Μας έχουν μετατρέψει σε έναν επικίνδυνο αποτεφρωτήρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης και δεν μιλάει κανένας ……

Όταν θα έρθει όμως ο λογαριασμός θα καταλάβεις

Όταν θα αρχίσουνε να πεθαίνουν από υδροχλώριο, υδροφθόριο, τοξίνες , διοξίνες κλπ θα είναι πλέον αργά ….

*Φωτογραφίες από ηρωικό αγώνα κατοίκων στο Βόλο ενάντια στη Μαφία καύσης σκουπιδιών ..

Ανάρτηση στο Facebook

Πρόεδρος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -Μέλος ΓΣ ΠΟΕΟΤΑ