Μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο

Μαζική είναι η συμμετοχή των φοιτητών στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. 

«Το Πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μας καλεί», «Κάτω τα χέρια από  το άσυλο, ανήκει σε όλο τον λαό», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι φοιτητές και γράφουν τα πανό.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το όργιο της κρατικής καταστολής, τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και τις αντιδραστικές αλλαγές της κυβέρνησης στην Παιδεία.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια στην λεωφόρο Πανεπιστημίου για να κατευθυνθεί μέσω της Σταδίου στη Βουλή και στη συνέχεια κινήθηκε προς την Ομόνοια. 

Οι φοιτητές εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Υπό κατάληψη τελούν δεκάδες σχολές σε όλη τη χώρα, ενόψει και της 46ης επετείου από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου.

Την ανησυχία της για τις τελευταίες εξελίξεις και την σκληρή αστυνομική καταστολή έχει εκφράσει η επιτροπή εορτασμού που καλεί όλους τους πολίτες να προσέλθει και να τιμήσει την επέτειο.

Οι πύλες του ΕΜΠ ανοίγουν θα είναι ανοιχτές αύριο και μεθαύριο από τις 9:30 έως τις 21:30, ενώ την Κυριακή θα κλείσουν για να ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. 

ΑΠΟ ΤΟ TVXS