Μητσοτάκη …παραιτήσου!

Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες στα καθεστωτικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ, την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλουν προκειμένου να υποβαθμίσουν και να θάψουν κυριολεκτικά το θέμα της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνομιλιών ενός πολιτικού αρχηγού. Η φάλαινα του …Σηκουάνα απασχόλησε πολύ περισσότερο την Ελληνική δημοσιογραφία. Επρόκειτο για μία, όχι όμως την μοναδική, επίσημη αλλά παράνομη των κρατικών Υπηρεσιών υποκλοπή η οποία αποσκοπούσε στον εκβιασμό του Νίκου Ανδρουλάκη προκειμένου να καταστήσει αυτόν πολιτικό υποχείριο του κυρίου Μητσοτάκη. Οι περισσότερο υποψιασμένοι ισχυρίζονται πως το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, στα πρότυπα του ‘’Ποταμιού’’, με μοχλό του Λοβέρδο μόλις ξεκίνησε.

Λοιπόν, απανταχού της Γης Νέο-Δημοκράτες, Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί. Αυτή η μαφιόζικη παρακολούθηση της τηλεφωνική γραμμής του Νίκου Ανδρουλάκη από Κρατικές Υπηρεσίες, ούτε νόμιμη είναι, ούτε καν νομιμοφανής. Είναι μία καραμπινάτη παραβίαση του Συντάγματος και του κοινού ποινικού κώδικα. Υπονομεύει μάλιστα την Συνταγματική λειτουργία του πολιτεύματος και θέτει ευθέως πολιτικά ζητήματα Δημοκρατικής εκτροπής. Καθόσον αυτά έγιναν από ένα διεφθαρμένο και επίσημα ‘’επιτελικό’’ παρά-Κράτος, το λεγόμενο και Μαξίμου ΑΕ.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο, λόγω αρμοδιότητας, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, παρά την απέλπιδα προσπάθειά του να μας πείσει για το αντίθετο. Και είναι μία ευθύνη αντικειμενική, προσωπικά δική του και δεν είναι μεταβιβάσιμη όπως αυτός ισχυρίζεται. Διότι αυτός ο ίδιος ήταν που επέλεξε, με την ανάληψη των καθηκόντων του, την υπαγωγή της ΕΥΠ στο Γραφείο του. Αυτός ο ίδιος διόρισε κατά παρέκκλιση τον φίλο του ως Αρχηγό της, φανερώνοντας …προθέσεις. Αυτός ο ίδιος είναι που ανέθεσε την ευθύνη της λειτουργίας της στο πλέον έμπιστο πρόσωπο εντός του Μαξίμου, τον ανεψιό του κύριο Δημητριάδη. Αμφότεροι των οποίων βέβαια έσπευσαν να παραιτηθούν πάραυτα, πλην μάταια. Απλώς για ξεκάρφωμα. Δεν έπεισαν κανέναν οι δύο Ιφιγένειες του Μαξίμου.

Δεν μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν να ‘’νίπτει τας χείρας’’ του και να μας το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Ούτε και ‘’ανεύθυνος Πρωθυπουργός’’ για το καθαρά ποινικό σκέλος αυτής της υπόθεσης. Ο τόπος βοά ότι η υπόθεση αυτή …βρωμάει. Εκτός και εάν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται ένας παλαιότερος συνεργάτης της ‘’Αγίας Οικογένειας’’, ότι δηλαδή ‘’δεν στροφάρει το Παιδί’’, είναι ανεπαρκέστατος. Οπότε τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα για την δημόσια ζωή και την ασφάλεια της Χώρας. Κάτι που αρχίζει να γίνεται πλέον αντιληπτό.

Και τώρα τι γίνεται με έναν Πρωθυπουργό διασυρμένο, πραγματική ΄΄κουρελού’’ όπως θα αποκαλυφθεί στις 25 Αυγούστου στην Βουλή; Το βασικό ερώτημα παραμένει και είναι εάν λερώνει η υπόθεση αυτή μόνο το κύρος της Κυβέρνησης ή και συνολικά όλης της παράταξης της ΝΔ; Η απάντηση είναι ως προς την Κυβέρνηση, οπωσδήποτε και απολύτως ΝΑΙ. Για την παράταξη τώρα, την οποία ίδρυσε ο Καραμανλής και ιδιοποιείται ο Μητσοτάκης, επίσης ΝΑΙ εάν αργήσει να αντιδράσει και ενσωματώσει κανονικά το πολιτικό αυτό έγκλημα στη ‘’επιτελική’’ δράση αυτής της αποτυχημένης Κυβέρνησης.

Συμπερασματικά, ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί. Όπως ακριβώς γίνεται, ή πρέπει να γίνεται, με κάθε σοβαρό πολιτικό πρόσωπο, Υπουργούς κλπ, για τις περιπτώσεις ανάληψης αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης, για πράξεις ή παραλήψεις εποπτευόμενων από αυτούς κρατικών Υπηρεσιών. Όπως ακριβώς έπραξε πρόσφατα ο ομογάλακτος του, Καγκελάριος της Αυστρίας κύριος Κούρτς που παραιτήθηκε. Για πολύ ευτελέστερης μάλιστα σημασίας εγκλήματα. Της τάξεως των 2 εκ. Ευρώ. Ψίχουλα …δηλαδή. Εάν δεν το πράξει και δεν παραιτηθεί, τότε πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προκειμένου να εκλέξει νέο Αρχηγό, που σημαίνει νέο Πρωθυπουργό. Ενδεχόμενα χωρίς εκλογές. Όπως ακριβώς έγινε πολύ πρόσφατα, για την ‘’τιμή και την αξιοπρέπεια του ‘’ιστορικού Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας’’ με την απομάκρυνση του Πρωθυπουργού Μπορίς Τζόνσον.

Είναι σαφές ότι θα τον προκαλέσει, θα ζητήσει προσφυγή στις κάλπες και θα καταθέσει εναντίον του πρόταση μομφής ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριος Τσίπρας, για τον οποίο η υπόθεση  όπως αυτή εξελίσσεται και όσο δεν παραιτείται ο κύριος Μητσοτάκης, λειτουργεί ως βούτυρο στο ψωμί του. Η σημαδιακή μάλιστα παρέμβαση  του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και μερικών δεκάδων ακόμη διανοουμένων προσωπικοτήτων, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και υπεκφυγές. Του λένε. Μητσοτάκη …παραιτήσου. Τουλάχιστον για την τιμή της παράταξης,. Ουδείς αναντικατάστατος, λένε. Για σένα η ώρα είναι ‘’μηδέν’’.