Όλγα Κεφαλογιάννη: Γάντι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ήδη λανσάρει το πρώτο σλόγκαν της: και τώρα οι δυο μας Κυριάκο.

Ανθ΄ ημών οι …Γουλιμίνες! Κάπως έτσι διαμορφώθηκαν ως τώρα τα υπουργικά συμβούλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ότι αφορά τη συμμετοχή γυναικών.

Αντί για την Ντόρα , την αείμνηστη Μαριέττα και τη Όλγα Κεφαλογιάννη, πήραν χαρτοφυλάκια η Κεραμέωςκαι Μενδώνη.

Η Μπακογιάννη είναι ειδική περίπτωση, η Γιαννάκου δεν μπορούσε να βγει στο αντάρτικο , αλλά η Όλγα απέρριψε περιφρονητικά το … μισό υπουργείο που της πρότεινε.

Ετσι στην παλιά βεντέτα των Κεφαλογιάννηδων με το Μητσοτακέικο , τοποθετήθηκε μια εγκαιροφλεγής βόμβα.

Την ενεργοποιεί τώρα, η ιδέα που είχαν στο μέγαρο Μαξίμου να κάνουν – όσο γίνεται- εύκολη τη ζωή του Πρωθυπουργού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις υποκλοπές.

Για να μην τον σταυρώσουν και Νεοδημοκράτες, θέλουν να αντικαταστήσουν όσους δεν προτίθενται να προσυπογράψουν τις «επισυνδέσεις» πολιτικών από την ΕΥΠ.

Εκτός από τον Κώστα Τζαβάρα – που έχει κρεμασμένη την κάπα του στην κεντρική πλατεία του Πύργου- το κρίσιμο είναι να βγει από τη μέση η Κεφαλογιάννη.

Το πρόσχημα -κατά την διαρροή που άδειαζε- ήταν: δεν έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την Επιτροπή.

Η κυρία απάντησε αμέσως, χωρίς περιστροφές και επωνύμως: ξεχάστε το!

«Η συνέχιση της συμμετοχής μου στην, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον».

Μετάφραση: όλα εδώ πληρώνονται. Θα είμαι παρούσα στην Επιτροπή και ούτε ψύλλος στον κόρφο όσων μου επέβαλαν αναγκαστική αγρανάπαυση.

Η άρνηση να αποδεχθεί αντικατάστασή της από κάποιον βολικό, μεταβολίσθηκε ήδη στον κομματικό σωλήνα: εγεννήθη ημίν δέλφινα.

Η ιδέα «γιατί όχι η Όλγα;» διακινείται από καιρό στα κομματικά παρασκήνια, σε συναναστροφές της αστικής Αθήνας και μεταξύ οικονομικών παραγόντων που παραδοσιακά εμπλέκονται στο μαγειρείο της Δεξιάς.

Εκ παραδόσεως η κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, αντιπάλου του πατρός Μητσοτάκη, είναι ιδανική κατά του υιού. Κι αφήστε τους Καραμανλικούς να περιμένουν ποτέ θα βγει ο Δένδιας από το καβούκι του.

Λέγεται ότι έχουν προχωρήσει αρκετάοι βολιδοσκοπήσεις στην «παράταξη» και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Υπάρχουν μάλιστα πλάνα επικοινωνιακής διαχείρισης της υποψηφιότητά της. Αλλά σπουδαία αφορμή ως τώρα για να εκδηλωθεί δεν υπήρξε.

Η παρουσία της στην «μητέρα όλων των Επιτροπών», είναι το ιδανικότερο πεδίο για μια δικηγόρο με την ισχυρή στήριξη της Κεφαλογιάννη. Το καλύτερο περιβάλλον να κάνει τον Μητσοτάκη να χάσει τον ύπνο του.

Η διαρροή της ιδέας για αντικατάστασή της ήταν βούτυρο στο ψωμί της. Ή τώρα ή ποτέ.

Ότι έριξε το γάντι αμέσως και στοχευμένα , υποδηλώνει ότι υπάρχει κιόλας η ομάδα που θα διαμορφώσει το ηγετικό προφίλ της.

Ήδη λανσάρει το πρώτο σλόγκαν της: και τώρα οι δυο μας Κυριάκο.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR