Μιχάλης Καλογήρου: Φάλτσο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ορθώς ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι ψεύδονται όσοι επιχειρούν να συνδέουν το κόμμα του με την σκοτεινή υπόθεση Λιγνάδη. Οι απειλές για παραπομπή δημοσιογράφων στη Δικαιοσύνη για ψευδείς ειδήσεις, φάλτσο…

Σε αντίθεση με τους δικαστικούς λειτουργούς που προφυλάκισαν τον Λιγνάδη μέχρι τη δίκη του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο -που τον καταδίκασε- του άνοιξε την πόρτα της φυλακής, μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Παραβιάζει τον παιδαγωγικό ρόλο της Δικαιοσύνης, αλλά δεν είναι παράνομο. Έτσι έκριναν οι δικαστές.

Είναι όμως προκλητικό, άνισο, εν τέλει άδικο -αλλά και ύποπτο- για οιονεί «ειδική μεταχείριση» ενός βιαστή, που φέρεται να έχει την κυβερνητική συμπάθεια.

Καθώς και οι κρίνοντες κρίνονται, η απόφαση προκάλεσε σοκ στην κοινωνία – που ασκεί δικαίωμα, με τις αντιδράσεις της.

Εκτός από πανικό, δημιουργεί και πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση, μετά την ηχηρή διαφοροποίηση Πέτσα: «η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής».

Αν αυτή είναι κυβερνητική θέση πρέπει να διατυπωθεί από τον Πρωθυπουργό ή τον εκπρόσωπό του.

Αν δεν είναι, ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει να απομακρυνθεί. Κυβερνήσεις με δυο γραμμές δεν νοούνται.

Η καμπάνια που ξεκίνησαν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ με τον ισχυρισμό ότι η νομοθεσία που καλύπτει τη συγκεκριμένη αποφυλάκιση θεσπίσθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τη δυσχερή θέση του Μεγάρου Μαξίμου.

Αντιλαμβάνονται τον καταποντισμό -ειδικά στα συντηρητικά στρώματα- και καταφεύγουν στον συνήθη αντιπερισπασμό για τον… «νόμο Παρασκευόπουλου».

Γελοίο ως επιχείρημα: καμία κυβέρνηση δεν έβαλε στον Ποινικό Κώδικα φωτογραφία για τον Λιγνάδη.

Κυρίως όμως ψευδής και ανυπόστατος ισχυρισμός.

«Η διάταξη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ισχύει από το 2010 και παραμένει ίδια», ανάρτησε ο Μιχάλης Καλογήρου.

Αλλά στη συνέχεια του έδωσε και κατάλαβε:

«Όποιος δημοσιογράφος διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και συνδέει την αποφυλάκιση Λιγνάδη με δήθεν νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να το υποστηρίξει και στη Δικαιοσύνη».

Δεν μιλάει για τελεσθέντα -υποτίθεται- αδικήματα, γατί τα οποία το κόμμα του θα ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Αναγγέλλει εκ των προτέρων ότι θα οδηγούνται στο δικαστήριο -με έγκληση του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς- δημοσιογράφοι για το, παλαιών εποχών, αδίκημα: «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Μπα; Από πότε η Αριστερά απειλεί τα ΜΜΕ με προληπτική λογοκρισία;

Στη Δημοκρατία, οι δημοσιογράφοι μπορούν να ισχυρίζονται ακόμη και ότι τη νομοθεσία που εφαρμόσθηκε για τον Λιγνάδη, την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καραμανλής, ο Πλαστήρας, ο Ελ. Βενιζέλος…

Όποιος θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, δεν έχει παρά να τους διαψεύσει. Ή να τους καταγγείλει για σκοπιμότητες και παραπληροφόρηση.

Ορθώς ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι ψεύδονται όσοι επιχειρούν να συνδέουν  το κόμμα του με την σκοτεινή υπόθεση Λιγνάδη.

Όποιος δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, ας συνεχίσει το χαβά του. Αυτοί που είναι αρμόδιοι να κρίνουν, θα το κάνουν.

Οι απειλές για παραπομπή δημοσιογράφων στη Δικαιοσύνη για ψευδείς ειδήσεις, φάλτσο…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR