Μπλόκαραν ακόμα και το φορτηγό που μετέφερε φαγητό στα προσφυγόπουλα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από τις ξενοφοβικές αντιδράσεις ομάδας κατοίκων στα Καμένα Βούρλα που μπλόκαραν ακόμα και το φορτηγό που μετέφερε φαγητό στα 39 προσφυγόπουλα που μεταφέρθηκαν από τη Μόρια σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και απευθύνονταν στους ανήλικους πρόσφυγες με χυδαίες εκφράσεις με αποτέλεσμα να αναγκάζουν τα προσφυγόπουλα να μείνουν εγκλωβισμένα μέσα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ομάδα κατοίκων της περιοχής έκλεισαν την κυκλοφορία στα διόδια της Αγίας Τριάδας, ενώ ο δήμαρχος δήλωνε σε τοπικά μέσα: «Διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους». 

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο OPEN, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν είχε ενημερώσει τον δήμο και πρόσθεσε  ότι οι αντιδράσεις ξεπερνούν τα όρια, αφού την Πέμπτη οι κάτοικοι μπλόκαραν επί τρεις ώρες το φορτηγό που μετέφερε τροφή και κουβέρτες για τα παιδιά, ενώ διάφοροι φορείς προγραμματίζουν ακόμα και το κλείσιμο της εθνικής οδού.

ΑΠΟ ΤΟ TVXS