Νίκος Ανδρουλάκης: Υποβολείς…

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η συμπεριφορά του Νίκου Ανδρουλάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σαν να του υποβάλλεται. Αλλά, πολιτικός αρχηγός με υποβολείς δεν νοείται.

Τι δεν πάει καλά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Γιατί μεταφέρει και στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσα βαρύνουν την κυβέρνηση;

Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Αλλά δεν υποβάλει μήνυση κατά του Κοντολέων, ώστε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, να διευκρινισθούν ο λόγος της παρακολούθησης, η νομιμότητά της και η τύχη του υλικού που συγκεντρώθηκε.

Παραδόξως δεν προσήλθε καν να καταθέσει στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως ακριβώς και ο Πρωθυπουργός.ADVERTISEMENT

Αντί να μην αφήσει λίθον επί λίθου κατά του Μητσοτάκη, ανακαλύπτει ότι η αφετηρία των παράνομων λογισμικών βρίσκεται στην κυβέρνηση …Τσίπρα.

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξε νέα επίθεση εναντίον του, από την κυβέρνηση πάλι.

Με διαρροές περί υποτιθέμενης άρσης της ασυλίας του, για λόγους που εμφανώς συνδέονται με τις διαδόσεις του κυβερνητικού μηχανισμού, όταν αποκαλύφθηκε η «επισύνδεσή του».

Ωστόσο η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, είναι μνημείο διαστρέβλωσης …σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ!

-«Τις τελευταίες μέρες το Μέγαρο Μαξίμου και οι επικοινωνιακοί του βραχίονες πήραν τη σκυτάλη από την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και τον Παύλο Πολάκη, πρωταγωνιστώντας σε ψεκασμένες και επικίνδυνες διαρροές βουτηγμένες στη λάσπη».

Έλεος! Πού κολλάνε η Τσαπανίδου και ο Πολάκης, με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη και τις διαρροές σε βάρος του από την κυβέρνηση;

Όπου κολλάνε και οι ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Σε κάθε δήλωσή του για τον Μητσοτάκη, κολλάει και κάτι κατά του Τσίπρα, για να το …εξισορροπήσει!

Περίεργη τακτική για επικεφαλής κόμματος της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη Δεξιά από τα προοδευτικά κόμματα ή έχει λόγους να μην τα ξεχωρίζει;

Αν δεν αναγνωρίζει ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο κεντρικός άξονας των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα κατά της Δεξιάς, δεν αναγνωρίζει τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου που επικαλείται.

Κυρίως δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των πολιτών, σε τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: από το 2012 και εντεύθεν ορίζουν το ΠΑΟΚ- με διαδοχικές ηγεσίες- ως μικρότερη δύναμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ας μην κρυβόμαστε: όταν ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης δεν βλέπει διαφορές ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση και τη μείζονα αντιπολίτευση, διευκολύνει την κυβέρνηση.

Όταν ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ, που ανήκει ιστορικά στην ίδια παράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον βάζει στη ίδια μοίρα με τη ΝΔ, εμφανώς κάνει αβάντα στην ΝΔ.

Ιδίως όταν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον Μητσοτάκη , ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιο έμπειρα και πιο δοκιμασμένα από τον ίδιο -Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Καρχιμάκης κ.α.-δηλώνουν οι δεν νοείται συνεργασία με τους …κοριούς.

Η συμπεριφορά του Νίκου Ανδρουλάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σαν να του υποβάλλεται. Αλλά, πολιτικός αρχηγός με υποβολείς δεν νοείται.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR