Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου

Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τις πορείες εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο! 

«Σοβαρή διαβούλευση δεν έγινε», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι πλέον περιορίζεται το δικαίωμα του συνέρχεστε. Ο ίδιος μίλησε για αχρείαστη πόλωση του πολιτικού σκηνικού, καθώς το σχέδιο νόμου «τελικά δυναμίτισε το κλίμα και οδήγησε σε διχαστικές αντιπαραθέσεις». 

«Κάνετε όμηρους του κάθε προβοκάτορες. Όσοι πράγματι θέλουν να προβοκάρουν, ακραίοι, παρακράτος τους δίνετε ένα κίνητρο. Τους δίνετε τη δύναμη να δημιουργήσουν πρόβλημα στο δικαίωμα της συνάθροισης των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο αποτρέπει τον διαδηλωτή από μια ειρηνική διαδήλωση.

«Αυτό το νομοσχέδιο αντί να ρυθμίσει και να προστατεύσει τον διαδηλωτή θα καταφέρει το αντίθετο, Μπλέκει την βιαιοπραγία με την ειρηνική διαδήλωση. Σας καλώ έστω και την ύστατη στιγμή να το αποσύρετε.

«Υπερασπίστηκα με σθένος τα δικαιώματα ακόμα κι αν αυτό έγινε σε δύσκολο περιβάλλον», τόνισε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις του 2010 όταν είχε τα ηνία της χώρας. «Δεν προσπάθησα να περιορίσω το δικαίωμα της συνάθροισης. Ήθελα να υπερασπιστώ τη δημοκρατία και να μη θρηνήσουμε θύματα της ΄έντασης των αγανακτισμένων πολιτών».