Να επιταχθούν ιδιώτες γιατροί και εργαστήρια, να ενισχυθεί το προσωπικό στα Νοσοκομεία

«Έχουν βάλει την Υγεία του ελληνικού λαού σε καραντίνα πάνω από 10 χρόνια» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμός Ηλίας Σιώρας τονίζοντας ότι πέρα από τα συνθήματα για την «ατομική ευθύνη» υπάρχει και κρατική ευθύνη. Στην αντιμετώπιση της επιδημίας χρειάζεται να επιταχθούν και οι ιδιώτες γιατροί καθώς και να γίνουν πρόσληψεις.

Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία οι Νοσοκομειακοί Γιατροί. Σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στον πόλεμο δεν πάνε μόνο οι κρατικοί γιατροί αλλά και ιδιώτες. Να επιταχθούν και ιδιωτικές δομές. Ακραίο παράδειγμα η εξέταση για το τεστ που δίνει ο κόσμος από 120 – 450 ευρώ. Να επιταχθούν όλα τα ιδιωτικά εργαστήρια που κάνουν το τεστ.»

«Χρειάζεται το προσωπικό που λείπει στα Νοσοκομεία».

«Δεν δεχόμαστε επαίνους από αυτούς που έχουν λοιδωρήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θέλουν παραπέρα να το λοιδωρούν και να το ιδιωτικοποιήσουν.»

Ο κ. Σιώρας έκανε έκκληση να αναπτυχθούν νέα κρεβάτια στις ΜΕΘ και να προστατευθεί το υγειονομικό προσωπικό. «Μας δίνουν τις μάσκες με το σταγονόμετρο» είπε και αναφέρθηκε στη δυστοκία που υπάρχει ώστε να ετοιμαστούν χώροι. «Θα πρέπει να ενισχυθούν και τα κέντρα υγείας.»

«Στις πρώτες μέρες της επιδημίας είχαμε μόνο το 3% των βεβαιωμένων κρουσμάτων μολυσμένους υγειονομικούς. Στα 405 κρούσματα επιβεβαιωμένα το 11% είναι υγειονομικοί. Ο ηρωϊσμός είναι δεδομένος αλλά θέλει προσωπικό. Θέλει όμως εναλλαγή προσωπικού, μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.» και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούν να περνάνε απαρατήρητα τα συνθήματα ότι δηλαδή μόνος σου κλπ, κλείσου σπίτι ή τα συνθήματα περί ατομικής ευθύνης εκείνη η ρημάδα η κρατική ευθύνη που είναι;»

Από το avgi.gr