«Ξεγελώντας τον Θάνατο» του Γιώργο Αθανασιάδη

Η 4η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ και το Παράρτημα Φιλοθέης- Ψυχικού της Αντικαρκινικης Εταιρίας Ελλάδας, επέλεξε ως κεντρική του εκδήλωση την παρουσίαση του βιβλίου «Ξεγελώντας τον Θάνατο» του συγγραφέα Γιώργο Αθανασιάδη ενός νέου, επιβιώσαντος του καρκίνου.

Πρόκειται – αναφέρουν οι Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ – για μια «πραγματικά μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον –στην έως τότε ύπαρξή του– και σχεδόν δαιμονοποιημένο… τον καρκίνο.

Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός. Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες – χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα.

Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα, μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντας τον σε πάθος για τη ζωή».

Για όλα αυτά που συνθέτουν το βιβλίο θα μιλήσει -παρόντος του συγγραφέα Γ. Αθανασιάδη- η ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκη Αγνάντη.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Ελση Δημουλά, Δημοτική Σύμβουλος και η ψυχολόγος- ποιήτρια Νατάσα Βλουτόγλου , μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής – η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και με μουσικά ακούσματα.

Συντονίζει ο Λουκάς Δημάκας.

Τρίτη 4/2/2020, ώρα 6 μμ, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, οδός Άγιας Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό.