Οι απευθείας αναθέσεις και κλειστοί διαγωνισμοί ξεπέρασαν τα 15 δισ. ευρώ

Ανακοίνωση για τις απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «χωρίς προηγούμενο η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2020-2022».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση επικαλείται σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών η οποία, όπως αναφέρει «με βάση τα επίσημα στοιχεία της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων οι απευθείας αναθέσεις και κλειστοί διαγωνισμοί ξεπέρασαν τα 15 δις ευρώ, ενώ πάνω από 496.000 οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας».

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και καταδεικνύουν ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι να σπαταλά δημόσιους πόρους δεξιά και αριστερά σε ημέτερους, αντί να στηρίζει ουσιαστικά την κοινωνία, την Υγεία, την Παιδεία» σημειώνει στη συνέχεια.

Όπως επισημαίνει, «ο κ. Σκέρτσος δεν μπορεί άλλο να μιλάει για fake news και για δαπάνες της πανδημίας, καθώς μόλις 470 εκ. ευρώ από τα συνολικά 15 δις αφορούσαν έργα και προμήθειες με τις έκτακτες διαδικασίες Covid-19.»

«Το ερώτημα είναι που πήγαν τα υπόλοιπα; Σε ποιες τσέπες κολλητών; Περιμένουμε εξηγήσεις.