Ο Άδωνις και τα Αδωνάκια

 

Του Γ. Λακόπουλου

Ο έγκυρος Βασίλης Σκουρής έγραψε στο News247 ότι  ο Κυριάκος Μητσοτακης σχεδιάζει να καταργήσει  τις  θέσεις αντιπροέδρων στη  ΝΔ.  Μετάφραση: Αδωνις  Γεωργιάδης τελος. Ο Κυριάκος τον  αποκεφαλίζει με τον πιο  θεαματικό τρόπο.Κρύο αίμα καθώς είναι θέλει να δείξει σε όλους ότι τελείωσε μαζί του.

Η απομάκρυνση του θορυβώδους αντιπροέδρου ήταν αναμενόμενη. Είχαν μαζευτεί πολλά.  Το παρελθόν του και το  ύφος της δημόσιας παρουσίας του. Η ανταγωνιστική συμπεριφορά του – δίκην δελφίνου- προς τον Κυριάκο, με το πολυθρύλητο σλόγκαν  “ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ είναι Άδωνις”.  Ήλθε και η Novartis στην οποία προσπάθησε να εμφανίζει τον Μητσοτάκη ότι παίρνει όρκο γι’ αυτόν κι έδεσε το γλυκό.

Από ό,τι φαίνεται, όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ καταλαβαίνει πλέον ότι ο Άδωνις είναι βαρίδι που δεν αντέχεται. Με όνομά του στη μαρκίζα το μαγαζί  δεν κόβει εισιτήρια. Είναι σα να κάνει δώρο στους αντίπαλους του. Του πήρε το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του.

Του υποδείχθηκε να μην ξελαρυγγιάζεται τα βραδιά σε περιθωριακά κανάλια, πουλώντας τις θεωρίες του και τον εαυτό του -μαζί με  θαυματουργά νανογιλέκα, περίεργα βιβλία και διάφορα συμπράγκαλα. Αλλά δεν κρατήθηκε πάνω από ένα μήνα και ξανάρχισε.

Απολύοντάς τον από την αντιπροεδρία ο Κυριάκος ομολογεί και τη δική του αποτυχία. Παλιά ο Άδωνις τον διέσυρε ως αργόσχολο κολεγιόπαιδο που γεννήθηκε με χρυσά κουτάλια και λαϊκιστή. Αλλά επί μνημονίου έγιναν αδερφοποιητοί.

Τον έχρισε Νο 2 γιατί νόμιζε ότι θα του κόψει τις διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή. Συνέβη το αντίθετο: άρχισαν να ξεφυτρώνουν κι άλλα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ.  Τέτοιο ανάχωμα να λείπει. Φτάνει ένας Σαμαράς.

Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι απομακρύνοντάς τον Γεωργιάδη διευκολύνει την προσπάθεια του να εμφανιστεί “κεντρώος”. Αλλά ταυτόχρονα ρισκάρει μια αναμέτρηση με κάποιον που μπήκε στη ΝΔ μόλις πριν από έξι χρόνια, αλλά σήμερα δεν υπάρχει νεοδημοκράτης χωρίς “σέλφι με τον Άδωνι”.  Και δεν είναι τύπος που θα αφήσει τον εαυτό του να πάει σα το σκυλί στ’ αμπέλι. Εδώ την έφερε στον τετραπέρατο Καρατζαφέρη.

Επιπλέον άρχισαν κάτι περίεργα μόλις φάνηκε ότι ο αντιπρόεδρος δεν χωράει στο ρετιρέ. Υπάρχει ο Άδωνις, υπάρχουν και τα Αδωνάκια. Ένας κύκλος παρατρεχάμενων του Κυριάκου που ταίριαξαν με τον αντιπρόεδρο γιατί  έβριζε  τον Τσίπρα. Έτσι άρχισε θρήνος και οδυρμός:  “Μη πρόεδρε, όχι τον Άδωνι. Όχι το αστέρι μας που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση μόνος του”.

Στη πραγματικότητα εκεί που απειλούσαν τους Συριζαίους με ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες τώρα απειλούν τον Μητσοτάκη να μην πειράξει τον κολλητό τους. Θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους.