Ο λιθοβολισμός του Νίκου Παππά

Του Θανάση Καρτερού

Παππάς εδώ, Παππάς εκεί, βαρεθήκαμε τώρα τελευταία να σκοντάφτουμε σε σενάρια, μετά ή άνευ κασέτας, με πρωταγωνιστή τον αποδιοπομπαίο συριζαίο.

Τους πέρασαν βέβαια κατά καιρούς όλους διά στόματος μαχαίρας οι ασφαλίτες της προπαγάνδας. Και τον Τσακαλώτο, και τον Σταθάκη, και τον Βούτση, και τον Φλαμπουράρη, και τον Σπίρτζη, και τον Παπαδημούλη, και τον Φίλη. Και τον Πολάκη, φυσικά. Κι άλλους, κι άλλες.

Αλλά αν εξαιρέσεις τον πάνω-πάνω στο μενού των ανθρωποφάγων Τσίπρα, ο Παππάς έρχεται με διαφορά πρώτος. Πέρασε και τον Πολάκη καθαρά στον λιθοβολισμό. Όποια πέτρα τους κι αν σηκώσεις, μερικές τρίχες από το κεφάλι του θα έχει. Και να σκεφτείς πως ούτε καν καπνίζει…

Τον έστησε και τον μαγνητοφώνησε πρακτόρικα ο Σάμπι Μοσάντ Μιωνής. Σοβαρό! Αποκαλύπτει διάφορα ο απροκατάληπτος πρώην ΠΑΣΟΚ Λοβέρδος εξ ονόματος του ακατάληπτου πρώην αναξιόπιστου Καλογρίτσα. Πολύ σοβαρό! Τον καρφώνουν ο φιλαλήθης Πέτσας, ο φιλάρετος Άδωνις και ο φιλάρεσκος Μητσοτάκης. Τι ’πες τώρα! Και έκαναν την τρίχα τριχιά να τον κρεμάσουν οι αξιόπιστοι παπατζήδες της ενημέρωσης, που βάζουν στο καπέλο τους σκάνδαλα και βγάζουν σκευωρίες.

Βρήκανε όλοι μαζί Παππά. Εκ των συντρόφων και έμπιστων σε χαλεπούς καιρούς του Τσίπρα. Άρα κατάλληλο για να θάψουν όχι απλώς καμιά δεκαριά, αλλά όλη τη συμμορία των ατάκτων, τον αρχηγό της και το ηθικό της πλεονέκτημα.

Μουρμουρίζουν ορισμένοι ότι έδωσε δικαίωμα. Έδωσε, ναι. Ρόλο πήγε να παίξει, αλλά όταν έχεις να κάνεις με Σάμπι, δεν αρκεί το σάμπως. Ερασιτέχνης εναντίον επαγγελματία; Πού πας αμέριμνος και ξυπόλητος στα μαγνητόφωνα; Αλλά ως εδώ. Γιατί το παρέκει μυρίζει άσχημα.

Όταν αριστείς της αρπαχτής, ραψωδοί κοιλιακών, λέρες που κοκορεύονται «αν δεν βρίσκω θέμα, βρίσκω θύμα», μπουκωμένοι λιστολάτρες, κωλοπετσωμένοι που ταυτίζουν την εξουσία με τις «δουλειές» κοπανάνε ένα πολιτικό στέλεχος, δεν τα διπλώνουμε. Δεν μασάμε. Ακούμε φυσικά. Προβληματιζόμαστε. Αλλά το λιντσάρισμα μας βρίσκει απέναντι. Δεν ξεχνάμε ότι το υποκινεί όχι η εντιμότητα του ειρηνοδίκη, αλλά η ιταμότητα του στρατοδίκη.

Δεν είναι ανάγκη και να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Τον Τσίπρα σημαδεύουν. Τον ΣΥΡΙΖΑ του 32% που επιμένει. Εξεταστικές προαναγγέλλουν – μακάρι να το διαπράξουν κι αυτό. Το μυαλό όποιου δεν θέλει την Ελλάδα off shore του Μητσοτάκη πιλατεύουν. Μαζική πλύση εγκεφάλου για ξέπλυμα από τις αμαρτίες τους διαπράττουν. Φωνάζει η κακομοίρα η αλήθεια. Αν και πρέπει να πούμε ότι τα ήθελε κι η κούτρα του Παππά.

Άμα έχεις αμαρτήσει υποβάλλοντας τους βαρόνους στην ταπείνωση του εγκλεισμού για τα μάτια μιας τηλεοπτικής άδειας μπροστά στα μάτια όλης της Ελλάδας, άμα τους έχεις υποχρεώσει να ξηλωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια, τότε δεν έχουν το δίκιο τους να σε επικηρύξουν;

Τι δεν καταλαβαίνεις; Νέα κανονικότητα. Ο παιδεραστής συγχωρείται. Ο Παππάς εκτελείται…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ