Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 Βρείτε μας στο FacebookΒρείτε μας στο GooglePlus

Ο Μακρόν προτιμάει Τσίπρα

Όπως όλοι οι πρόεδροι της 5ης Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον Φρανσουά Ολάντ, ο Μακρόν προσεκλήθη να μιλήσει στο Κονγκρέσο την Τετάρτη, τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του. Το Ελιζέ έχει προαναγγείλει μια ομιλία για τις «αξίες της δημοκρατίας», που θα περιλαμβάνει κι ένα μήνυμα συμπάθειας προς το αμερικανικό έθνος. Κατά ευτυχή σύμπτωση, την 25η Απριλίου του 1960 είχε μιλήσει και ο Σαρλ ντε Γκολ κάτω από τον θόλο του Καπιτολίου.

Ο ακόλουθος διάλογος είναι φρέσκος – της Πέμπτης.

Μακρόν: «Τα καταφέραμε, ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».
Τσίπρας: «Σε ευχαριστώ για τη στήριξη».
Μακρόν: «Δεν τελειώσαμε ακόμη αλλά άνοιξε ο δρόμος».
Τσίπρας: «Πράγματι, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε από κοινού με προσεχτικά βήματα».
Μακρόν: «Θέλω να έρθω στην Ελλάδα, να δούμε πότε θα είναι καλύτερα, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αν πάμε λίγο πίσω θα δούμε μια σειρά δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίες προσπαθούσε να πλασαριστεί αν όχι σαν έναν είδος Μακρόν, πάντως σαν πολιτικός το οποίο θα προτιμούσε ο Μακρόν.

Ωραία είναι τα επικοινωνιακά τερτίπια όμως ωραιότερη η  πραγματικότητα. Ο Γάλλος πρόεδρος όχι μόνο προσφέρει την στήριξη του στη ελληνική κυβέρνηση, αλλά θα έλθει ο ίδιος στην Αθήνα για να στηρίξει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ΑΠ το είχε επισημάνει εγκαίρως. Για φαντασθείτε  την ατμόσφαιρα εκείνο το 48ωρο. Ο Πρωθυπουργός να υποδέχεται τον Μακρόν και ο  Κυριάκος… να ζητάει εκλογές.