Ο Στέφανος Κασσελάκης σε προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε στις 26 Μαΐου 2024 τον προσφυγικό καταυλισμό στην Βηθλεέμ. Η επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ αποτελεί μέρος των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης στη Βηθλεέμ. Στην συνάντηση αυτή, τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και υποστήριξε τα δίκαια αιτήματά τους. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δηλώσεις υπογραμμίζοντας τη σημασία της ειρήνης και της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

«Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και η προώθηση της λύσης των δύο κρατών βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, με αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τόνισε την ανάγκη ο δυτικός κόσμος να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για μόνιμη ειρηνική λύση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Στο ταξίδι του στην Παλαιστίνη, τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσαν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.