Παιχνίδι περιπέτειας στους Κήπους του Κεραμεικού

Το μουσείο του Λούβρου προτείνει για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ένα παιχνίδι περιπέτειας στους επισκέπτες του Κήπου του Κεραμεικού, το οποίο μέσα από αινίγματα και χάρτες εποχής τούς οδηγεί στην καρδιά του μεγαλύτερου παρισινού κήπου, βοηθώντας τους έτσι να τον ανακαλύψουν ξανά.

Από τον Κήπο του Κεραμεικού περνούν 14 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο σχεδιασμός του έγινε από τον αρχιτέκτονα τοπίου Αντρέ Λε Νοτρ κατά τη βασιλεία του Λουδοβίκου ΙΔ’ τον 17ο αιώνα.

Κι αν ο Κήπος του Κεραμεικού, ένας τόπος ανακαλύψεων και πειραματισμών από τότε που δημιουργήθηκε δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστικά του; Μήπως ο Αντρέ Λε Νοτρ είχε σχεδιάσει λίγο πριν από τον θάνατό του «στήλες» που οδηγούν στον θησαυρό στην καρδιά του κήπου; γράφει το Λούβρο προτρέποντας τους επισκέπτες να λάβουν μέρος.

Τα «Μυστήρια στον Κεραμεικό» είναι η έρευνα την οποία ο παίκτης αρχίζει κρατώντας μια μυστηριώδη επιστολή που δεν είναι άλλο από τη διαθήκη του Αντρέ Λε Νοτρ (1613- 1700), επίσημου κηπουρού του Λουδοβίκου ΙΔ’, που σχεδίασε τους περίφημους κήπους των Βερσαλλιών.

Το σημείο εκκίνησης είναι το caf? Diane, κοντά στην κεντρική λίμνη των κήπων, όπου υπάρχει η «στήλη του Λε Νοτρ» η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα μικροέπιπλο μέσα στο οποίο οι παίκτες βρίσκουν έγγραφα που υποτίθεται είναι σημειώσεις του Λε Νοτρ για τον κρυμμένο θησαυρό.