Πανεκπαιδευτικό κίνημα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το φοιτητικό κίνημα κλιμακώνει τον αγώνα του και φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη την Ελλάδα, στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδιά της για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί όπως πάντα στα Προπύλαια στις 12 και μετά θα ακολουθήσει πορεία. Στη Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης είναι στην Καμάρα, στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30)».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 22/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, το σημείο συνάντησης είναι στην Καμάρα, ενώ κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.