Παπαγγελόπουλος: ” Ένα πανίσχυρο σύστημα που έχει χρήμα από λαμογιές με έχει στοχοποιήσει»

Για «προσπάθεια εξόντωσης» του ίδιου και της οικογένειάς του «από ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα» έκανε λόγο μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ σε ότι αφορά τους τρεις εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένη Ράϊκου και Γεωργία Τσατανη, που κατέθεσαν εναντίον του και τόνισε ότι δεν «θα τους ακολουθήσει στο βούρκο».

«Κατέστρεψαν τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειας μου. Ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα προσπάθησε να με εξοντώσει. Απέτυχαν, έμεινα όρθιος και θα παραμείνω. Αγνοούν όμως ότι, ποτέ μα ποτέ δεν ηττήθηκαν από την ύλη και την κτηνωδία, οι ιδέες και το πνεύμα» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος και χαρακτήρισε ως «εφιάλτη» το εδώλιο.

«Όποια απόφαση και να πάρετε εγώ θα είμαι ο νικητής και ακόμη μετά το θάνατο μου, ακόμη και μετά την ενδεχόμενη καταδίκη μου, θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

O πρώην υπουργός διακήρυξε σε όλους τους τόνους την αθωότητας του και τόνισε ότι, δεν επιθυμεί να απαλλαγεί για νομικούς λόγους, αλλά επί της ουσίας.

«Δεν θα τους ακολουθήσω στο βούρκο»

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους τρεις εισαγγελείς  Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένη Ράϊκου και Γεωργία Τσατάνη, που κατέθεσαν εναντίον του και τόνισε: «Δεν θα τους ακολουθήσω στο βούρκο».

«Από όλους τους μάρτυρες τρεις μόνον εισαγγελείς από το σύνολο των χιλιάδων δικαστών και εισαγγελέων, παρά τις προσπάθειες να υπάρξουν πολλοί περισσότεροι, κατέθεσαν απροκάλυπτα ψεύδη, που επινοήθηκαν εκ των υστέρων, για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Φάσκουν και αντιφάσκουν μεταξύ τους. Θα αναφερθώ μόνο στα ψεύδη των τριών εισαγγελέων, που αποτελούν τη βάση των κατηγοριών εναντίον μου. Τα ψεύδη τους είναι τόσα πολλά, που ακόμη και χτες το βράδυ, τόσα χρόνια μετά, που έκανα την τελευταία επισκόπηση, εντόπισα κι άλλα. Όλες οι καταθέσεις τους από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι κατασκευασμένες. Θα περιοριστώ σε ενδεικτική και πλήρως αποκαλυπτική απαρίθμηση. Οι πολιτικοί διώκτες μου και οι τρεις αυτοί μάρτυρες προσπάθησαν να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis, που είναι σκάνδαλο σε όλο τον κόσμο, ως σκευωρίες δικές μου», δήλωσε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε:

«Όπως είναι γνωστό στο πανελλήνιο, το βούλευμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε και έκρινε ομόφωνα, οριστικά και αμετάκλητα ότι, δεν υπάρχει σκευωρία Novartis, ούτε και Ρασπούτιν. Παρόλα αυτά τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, κάποιοι έδειξαν παντελή σεβασμό στη Δικαιοσύνη και αγνόησαν το βούλευμα και μίλαγαν για Ρασπούτιν. Δεν θα μιλήσω για το τεκμήριο αθωότητας, Αυτό που έχει σημασία είναι η έλλειψη σεβασμού στη Δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και μια απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Σήμερα είδα συνέντευξη υπουργού για τη Novartis και τις υποκλοπές και εύχομαι να διαψευσθώ ότι, την τύχη μου θα έχει ο κ. Ράμμος και ίσως και ο Μενουδάκος. Εάν μπορέσουν θα οδηγήσουν τον κ. Ράμο σε κάποιο εδώλιο. Όσο για τον κ. Μενουδακο θα εξαρτηθεί εάν θα κάνει το καθήκον το. Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη. Σπιλώνουν συνειδήσεις».

Σχεδιάζουν ακόμη μία αθλιότητα σε βάρος μου

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ακόμη πως ότι κάποιοι «σχεδιάζουν άλλη μια αθλιότητα σε βάρος του».

«Με πληροφορούν έντιμοι άνθρωποι και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ ότι, σχεδιάζουν άλλη μία αθλιότητα σε βάρος μου, όχι σε σχέση με το δικαστήριο σας. Αλλά ελπίζω να μην το επιχειρήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κυρία Πρόεδρε, κύριοι δικαστές, το εδώλιο για μένα που υπηρέτησα τη Δικαιοσύνη ως εισαγγελέας, είναι εφιάλτης. Επειδή παραμένω εισαγγελέας, έστω και μετά τη συνταξιοδότηση μου, η διαδικασία είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα εγώ κι η οικογένεια μου. θα αναφερθώ στην ανελέητη σκευωρία σε βάρος μου. Υπηρέτησα τη Δικαιοσύνη και την πατρίδα ως ιδεολόγος. Και θέλω να πεθάνω ως ιδεολόγος. Ένα πανίσχυρο σύστημα, πολιτικό, οικονομικά, με τεράστια δύναμη μιντιακή, που έχει χρήμα, που του έχουν εξασφαλίσει οι λαμογιές του και πολλές άκρες στη Δικαιοσύνη, με έχει στοχοποιήσει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Το εδώλιο στο οποίο οδηγήθηκα όχι από τις πράξεις μου, αλλά από τις αθλιότητες τους και τις μεθοδεύσεις τους, επειδή ήθελαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, για μένα δεν είναι μόνον εφιάλτης, αλλά και τίτλος τιμής.

Ένα σάπιο σύστημα, με θεώρησε επικίνδυνο και προσπάθησε να με εξουδετερώσει, για να συγκαλύψει τα μεγάλα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, το σκάνδαλο Νοvartis, φοροδιαφυγής, με τη  λίστα Λαγκάρντ και το σκάνδαλο Βγενόπουλου.

Το εδώλιο όμως για μένα είναι και μία ευκαιρία, για να εκθέσω στο δικαστήριο σας και στην πλειοψηφία των ελλήνων δικαστών, την αλήθεια. Όχι τη δική μου, αλλά την αλήθεια της δικογραφίας.

Το θέμα είναι ότι, πλήττεται η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, όταν ακούγονται τα προσωνύμια που εφηύρε ο αρρωστημένος νους τους.

Όπως η παρούσα δίκη δεν είναι πολιτική και πρέπει να ειπωθούν όλα, για να καταγραφούν όχι μόνο στα πρακτικά, αλλά και στην ιστορία.

Μετά την εξαντλητική διαδικασία στο δικαστήριο σας, το κατηγορητήριο εναντίον μου έχει  καταρρεύσει.

Δεν θα αναφέρω νομικούς συλλογισμούς. Αυτά θα σας τα πουν οι δικηγόροι μου. Δεν θέλω να απαλλαγώ για νομικούς λόγους, αλλά επί της ουσίας».