Περίεργος πατριωτισμός

Του Τάκη Ψαρίδη

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι διάφοροι «κανονικοί» πατριώτες, δεξιοί, ακροδεξιοί, πρώην μεταλλαγμένοι αριστεροί και δήθεν «σοσιαλδημοκράτες», αποφεύγουν σαν τον Διάβολο το λιβάνι να συνδέσουν την συμπεριφορά του δικτάτορα Πούτιν με εκείνη του Ερτογάν.

Ίσως επειδή ο κος Μητσοτάκης αποφεύγει αυτήν την σύνδεση διότι έχει λερωμένη τη φωλιά του, καθώς ποτέ δεν απαίτησε απ τους συμμάχους μας κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις απειλές και την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Κανονικά δηλαδή, θάπρεπε η εισβολή στην Ρωσία και ο «πουτινικός» αναθεωρητισμός να αποτελέσει την μεγάλη ευκαιρία για την διεθνή καταγγελία και της αναθεωρητικής επιθετικότητας της Τουρκίας και την απαίτηση απ τους συμμάχους να επιδείξουν ανάλογη συμπεριφορά.

Αντ’ αυτού όμως, όχι μόνο αποφεύγεται κάθε σύνδεση, αλλά και ακούγεται πως έχει δοθεί εντολή από του Μαξίμου ώστε να μην αναφέρεται η εισβολή στην Κύπρο. Ίσως έτσι εξηγείται και η επιμονή πως η εισβολή στην Ουκρανία είναι δήθεν η πρώτη στην Ευρώπη μετα τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Κατά τα άλλα ο Ερντογάν, που δεν δέχεται τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ειναι απομονωμένος, αλλά δέχεται τις ευχαριστίες του Ουκρανού προέδρου και την ικανοποίηση όλης της Δύσης.

Για τέτοιο αγνό και άδολο ελληνικό πατριωτισμό μιλάμε και για τέτοια αγνή και άδολη καταδίκη της αναθεωρητικής επιθετικότητας και βίας απ’ όπου και αν προέρχεται..