Πολιτική Βαβέλ

 

Του Γιάννη Πανούση

Τα σκονισμένα πράγματα

θα μείνουν για πάντα

μέσ’ στη σκόνη

Ν.Παπαδόπουλος,Interna corporis

 

Ανάμεσα στα άλλα η κυβερνώσα[;] αριστερά[;] έχει αρχίσει ν’αλλάζει τους όρους και τα νοήματα της πολιτικής γλώσσας με συνέπεια οι λεξικογράφοι να τα’χουν χαμένα.

Σταχυολογώ.

Ως ‘’πολιτική νίκη’’νοείται το στιγμιαίο αποτέλεσμα όπου οι φιλοδοξίες κατισχύουν της συνείδησης.

Ως ‘’πολιτική ήττα’’ νοείται το αναπάντεχο αποτέλεσμα όπου η αλήθεια κατισχύει των ψευδαισθήσεων ή και των κατασκευασμένων ψεμάτων.

Ως ‘’πολιτική ουδετερότητα’’ νοείται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα όπου η ηθική υποχωρεί λόγω σκοπιμοτήτων.

Ως ‘’κομματική συμμαχία’’νοείται το ανίερο αλισβερίσι όπου οι πρώην ‘κακοί’,μαζί με τους νύν ‘καλούς’,μοιράζουν τα λάφυρα των [κοινών;]εχθρών.

Ως ‘’ιδεολογική διακήρυξη αρχών’’νοείται η κατά περίσταση βούληση του Αρχηγού όπου οι μη- κατανοήσαντες τη στροφή ‘θέτουν τον εαυτό τους εκτός εξουσίας’.

Ως ‘’ρητορικός νεατερνταλισμός’’ νοείται το ακαταλόγιστο ορισμένων πολιτικοειδών όπου το ρόπαλο απειλεί τον ορθό λόγο και το δημοκρατικό διάλογο.

Προτού να χάσουν οριστικά οι λέξεις το νόημα τους και η Δημοκρατία το περιεχόμενό της καλά θα είναι οι γνήσιοι και αμόλυντοι αριστεροί/σοσιαλιστές/προοδευτικοί δημοκράτες πολίτες ν’αγωνιστούν, απ’όλα τα μετερίζια,για ν’απαλλαγεί η πραγματική Αριστερά [της Δικαιότητας,της Ηθικότητας, της Εντιμότητας και της Νηφαλιότητας] από τους εκφραστές της Κυκλώπειας τυφλότητας του Τίποτα κι από τον εκδικητικό αταβισμό των Τιποτένιων.

Μόνον έτσι θα μπορέσει η ελληνική κοινωνία να ξαναβγεί στο Φως.

ΥΓ. Από πότε η Αριστερά ακολουθεί την πρακτική του’’ δια –μεσο-λαβείν’’ στην αναδιάταξη των συμφερόντων του καπιταλισμού των ΜΜΕ;