Ράφα: Σφαγή αμάχων από τον ισραηλινό στρατό

Συνολικά 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη “σφαγή αμάχων” που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα. Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής και η Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ πως διέπραξε «σφαγή» αμάχων με τον ισραηλινό στρατό να απαντά ότι έπληξε συγκρότημα όπου κατ’ αυτόν δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες».

«Η σφαγή που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής στις σκηνές των προσφύγων στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προκάλεσε 40 ‘μάρτυρες’ και 65 τραυματίες», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μουγάγιρ.

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) χαρακτήρισε σήμερα “τρομακτικές” τις πληροφορίες για επιθέσεις με στόχο οικογένειες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

“Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ράφα για περισσότερες επιθέσεις σε οικογένειες που αναζητούν καταφύγιο είναι ανατριχιαστικές. Υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές απώλειες, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν…Η Γάζα είναι η κόλαση επί της γης. Οι εικόνες από τη χθεσινή νύχτα είναι μια ακόμη μαρτυρία αυτού”, έγραψε η UNRWA στο Χ.